Головна Новини Бізнес економіка СБУ може притягнути до відповідальності голову ФДМУ Умерова через справу Центренерго - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ може притягнути до відповідальності голову ФДМУ Умерова через справу Центренерго - експерт

Служба безпеки України в рамках розслідування кримінальної справи щодо провалу підготовки Центренерго до осінньо-зимового сезону може притягнути до відповідальності голову Фонду держмайна Умерова

15 серпня 2023, 21:48
Поділіться публікацією:

Радник Центру стратегічних досліджень Костянтин Ільченко пише, що до "фактичної диверсії на Центренерго" можуть бути причетні голова Наглядової Ради Віктор Бусько, член Наглядової Ради, радник Андрія Єрмака Андрій Гота, так заступник голови Фонду держмайна Олександр Федоришин.

СБУ може притягнути до відповідальності голову ФДМУ Умерова через справу Центренерго - експерт

Центренерго — найбільша компанія з виробництва електричної та теплової енергії в центральній та східній Україні

"Впевнений, що СБУ має не тільки притягнути до відповідальності диверсантів, які орудують на Центренерого та у Фонді держмайна, а і довести справу до викриття всього агентурного ланцюжка. Точно знаю — це необхідно зробити, бо за всім цим стоять не прості люди, а такі як голова Фонду держмайна Рустем Умеров та депутат Верховної Ради Максим Єфімов", — стверджує Ільченко.

4 серпня було проведено нараду Наглядової ради Центренерго за участю голови СБУ Василя Малюка, на якій обговорювалися поточні проблеми діяльності Центренерго. Внаслідок цього СБУ було зареєстровано кримінальну справу через недбалість та бездіяльність керівництва компанії та представників Фонду державного майна в Наглядовій раді підприємства та фактичний провал підготовки підприємства до осінньо-зимового періоду.

Центренерго — найбільша компанія з виробництва електричної та теплової енергії в центральній та східній Україні. Основними видами діяльності "Центренерго" є виробництво електроенергії, що постачається на оптовий ринок електроенергії України, та виробництво теплової енергії. Частка компанії в загальному виробництві електроенергії України становить близько 8%, в структурі теплової генерації — близько 18%. Вона відіграє значну роль у підтримці та регулюванні енергетичного балансу країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини