Головна Новини Бізнес економіка Що буде з імпортом газу в Україну взимку: прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з імпортом газу в Україну взимку: прогноз

За даними «Оператора ГТС України», щодня в Україну ввозиться 4,6 млн куб. м газу

15 грудня 2020, 17:14
Поділіться публікацією:

Незважаючи на опалювальний сезон, Україна експортує більше природного газу, ніж закачує. Про це свідчать дані глави "Оператора ГТС України" Сергія Макогона, про що він повідомив в Facebook.

Що буде з імпортом газу в Україну взимку: прогноз

Фото з відкритих джерел

Так, з початку грудня намітилася цікава динаміка: з України більше вивозиться газу, ніж ввозиться. Хоча відзначається, що обсяги не дуже значні.

За даними "Оператора ГТС", щодня ввозиться 4,6 млн куб. м (3,3 — з Угорщини, 1,3 — Словаччини). А з початку місяця було ввезено 69 млн куб. м.

Тоді як щодня вивозиться 5,3 млн куб. м (3,8 — в Угорщину, 1,5 — Польщу). Як повідомив Макогон, в основному газ вивозиться з митного складу. Так, з початку місяця було вивезено близько 80 млн куб. м.

Як пояснює "Оператор ГТС", при загальному споживанні України в 143 млн куб. м в день і власному видобутку 54 млн куб. м, різниця в 89 млн куб. м в основному покривається за рахунок підняття газу з ПСГ.

"Є всі підстави припускати, що імпорт в Україну цієї зими буде мінімальний і в основному потреби ринку будуть покриватися за рахунок газу, закачаного в ПСГ", — йдеться в повідомленні глави "Оператора ГТС України".

Нагадаємо, що настання зимових холодів в країнах Західної Європи посприяли збільшенню ціни на газ. Експерти відзначають, що цієї зими зафіксовано максимальне значення за останні 20 місяців.

Як повідомлялося, колишній виконавчий директор національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", генеральний директор інвесткомпанії AYA Capital Юрій Вітренко запевняє, що Нафтогаз поніс в цьому році мільярдні збитки (за 9 місяців цього року — 17 млрд грн) через діяльність нечесного і некомпетентного менеджменту. Оцінка вже викликала суперечки в експертному співтоваристві. Про те, чому Нафтогаз став потрапляти в скандали і що не так в газовому королівстві розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

16 грудня 2020, 03:15

СEKС Знaкoмcтвa! Oдинокие и Зaмужниe очень хoтят ceкca, все бeсплатнo и анoнимнo. Здеcь дaют в пoпу и бeрут в рoт, мoжешь убедитьcя cам------ http://bit.do/mesexo


Новини