Головна Новини Бізнес економіка Що найбільше заважає бізнесу в Україні: відбулися зміни у трійці «лідерів» перешкод
commentss НОВИНИ Всі новини

Що найбільше заважає бізнесу в Україні: відбулися зміни у трійці «лідерів» перешкод

Стали відомі основні перешкоди для ведення бізнесу в Україні у серпні 2024 року

26 вересня 2024, 12:52
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", соціологи поцікавилися у серпні соціологи поцікавилися у українських підприємців, що для них нині є головною перешкодою для ведення власної справи.

Що найбільше заважає бізнесу в Україні: відбулися зміни у трійці «лідерів» перешкод

Бізнес. Фото: з відкритих джерел

Як результат, у серпні 2024 року відбулись деякі зміни у трійці "лідерів" перешкод для ведення бізнесу під час війни.

На перше місце в "рейтингу перешкод" вийшли перебої з електроенергією. Незважаючи на суттєве зменшення значення (із 78% до 65%), ці перешкоди залишаються на 1-му місці у рейтингу.

"Брак робочої сили" збільшився у значенні, із 47% до 63% та піднявся з 3-го на 2-ге місце.

Перешкода "зростання цін на сировину та товари" суттєво збільшилась у значенні (із 32% до 46%) піднялась з 4-го на 3-тє місце та розділяє його із "небезпечно працювати".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні стартує новий проєкт "UA Global: Etsy Start", спрямований на розвиток мікро, малого та середнього бізнесу. Ініціатива допоможе українським підприємцям почати або масштабувати продажі на популярній платформі товарів ручної роботи Etsy.

У рамках проєкту буде обрано 500 українських підприємців, які пройдуть навчання зі створення онлайн-магазину на Etsy, отримають підтримку у розвитку продажів, а також можливість використати ресурси для просування товарів. Учасникам нададуть стипендії у розмірі $1000 від Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", сертифікати на $100 для реклами на Etsy та промокоди на логістичні послуги від Укрпошти. Окрім цього, буде надано менторську підтримку щодо митних і логістичних питань.

Проєкт реалізується за підтримки USAID спільно з громадською організацією TECHBUREAU та в партнерстві з Укрпоштою й Офісом розвитку підприємництва та експорту. Проєкт "UA Global: Etsy Start" спрямований на підтримку підприємців, які прагнуть розвивати свій бізнес через експорт і виходити на міжнародні ринки.

Що найбільше заважає бізнесу в Україні: відбулися зміни у трійці «лідерів» перешкод - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини