Головна Новини Бізнес економіка Що відбулося зі статками олігархів через війну: чи дійсно все так погано
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбулося зі статками олігархів через війну: чи дійсно все так погано

Незважаючи на війну, статки олігархів збільшилися в порівнянні з ковідним 2020-м роком

14 квітня 2023, 11:04
Поділіться публікацією:

Російська навала очікувано підірвала позиції великого бізнесу. Проте, згідно дослідження, незважаючи на повномасштабну війну, найзаможніші люди України не так сильно втратили за 2022-й рік, як це відбулося в тому ж 2020-му році, коли активно поширювалася пандемія коронавірусу. 

Що відбулося зі статками олігархів через війну: чи дійсно все так погано

Бізнес. Фото: з відкритих джерел

Здавалося б, 2022 рік – не час мірятися статками. Чимало активів лідерів бізнесових рейтингів зруйновано, окуповано чи ушкоджено. На часі релокація, розбудова нових логістичних ланцюгів, вихід на іноземні ринки, пошук постачальників, підрядників та споживачів. Проте, як видно з дослідження, найбагатші українці-мільярдери Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Ігор Коломойський, Костянтин Жеваго хоч і відчули деякі складнощі в бізнесі в зв’язку з війною, проте їх статки збільшились порівняно з ковідним 2020 роком. А, як видно по показникам за 2023-й рік, наразі ситуація у найбагатших українців поступово покращується і їх статки навіть зростають. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом звичною практикою для НБУ стало виписування штрафів іншим банкам. Серед таких – Райффайзен Банк Аваль, оштрафований на 27 млн грн. Наскільки об'єктивними є штрафи Нацбанку? Чи не складається враження, що таким чином він просто поповнює скарбницю? Чи не виходить, що головний фінансовий регулятор не дає розвиватися банкам, які й так перебувають у складній ситуації через повномасштабну війну в Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило список вимог для продовження зернової ініціативи, термін якої, на думку країни-агресора, спливає 18 травня. Про що говорить такий відвертий шантаж із боку РФ? Як слід відповідати Україні, Туреччині та ООН, які є учасниками зернової угоди? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Що відбулося зі статками олігархів через війну: чи дійсно все так погано - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини