Головна Новини Бізнес економіка Що заважає НАБУ розслідувати корупцію в "Укрзалізниці", розповіли у ТСК
commentss НОВИНИ Всі новини

Що заважає НАБУ розслідувати корупцію в "Укрзалізниці", розповіли у ТСК

Члени Тимчасової слідчої комісії вимагають від правоохоронних органів активізувати розслідування злочинів в "УЗ"

27 травня 2021, 22:26
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) є головним органом, до підслідності якого підпадає "Укрзалізниця" ("УЗ"), проте у відомстві багато проблем, що заважають розслідуванню. Про це після засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради розповіла голова ТСК, народна депутатка від фракції "Слуга народу" Юлія Гришина.

Що заважає НАБУ розслідувати корупцію в "Укрзалізниці", розповіли у ТСК

НАБУ. Фото: 5.ua

Діяльність НАБУ у розслідуванні корупції в "Укрзалізниці" нардепи визнали нерезультативною, зазначила народний депутат.

"У них є тільки сім детективів, які працюють по "УЗ". Кількість злочинів — величезна. Вони ще завантажені іншими провадженнями, тому нині фізично не мають можливості повноцінно здійснювати розслідування. Це проблема керівництва НАБУ, яке повинно боротися за те, щоб показувати ефективність", — розповіла Гришина.

За її словами, робота НАБУ у боротьбі зі злочинністю визнана організованою неналежним чином.

"Це потрібно змінювати. Ми будемо звертатися до керівника НАБУ з тим, щоб він виділив нам групу детективів, які на час роботи Тимчасової слідчої комісії будуть позбавлені необхідності займатися іншими справами та приділили реальну увагу роботі щодо розслідування злочинів в "Укрзалізниці", щоб ми досягли певних результатів", — заявила голова ТСК.

Під час закритого засідання народні депутати у складі ТСК заслухали звіт правоохоронців щодо розслідування банкрутства "Укрзалізниці" та повторно звернулися до Офісу Генерального прокурора з вимогою скликати координаційну нараду з цього питання.

На нараду мають бути запрошені члени ТСК, наголосила Гришина. Вона також зазначила, що багато злочинів НАБУ не реєструє.

"Наприклад, те, що сьогодні обговорює вся країна, що усі напіввагони віддали в одні руки за заниженими цінами Ахметову, вони (НАБУ, — ред.) як єдиний правоохоронний орган не зареєстрували жодного провадження. Ми говорили про те, що звертався до них міністр, тоді був Омелян, і говорив про певний перелік злочинів, вони не зареєстрували провадження", — повідомила народна депутатка.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів про багатомільйонні кредити "Укрзалізниці".

Очільник держави вимагає розслідувати корупційні схеми та притягнення до кримінальної відповідальності усіх причетних до розкрадання коштів держпідприємства. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини