Головна Новини Бізнес економіка Що заважає працювати бізнесу в Україні: результати опитування підприємців
commentss НОВИНИ Всі новини

Що заважає працювати бізнесу в Україні: результати опитування підприємців

Найбільше у вересні підприємців хвилювало зростання цін на сировину та матеріали

20 жовтня 2023, 11:48
Поділіться публікацією:

Бізнес в Україні частково адаптувався під сьогоднішні реалії. Проте повномасштабна війна та інші проблеми в країні, все ж таки, не можуть не впливати на підприємців, які озвучили головні виклики з якими зіштовхувалися у вересні цього року. Результати нового щомісячного опитування підприємств представив Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

Що заважає працювати бізнесу в Україні: результати опитування підприємців

Бізнес в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться у соціологічному дослідженні, незважаючи на те, що перешкода "Зростання цін на сировину та матеріали"  посідає 1 місце, у вересні вона втратила чверть свого значення. Проблема "Небезпечно працювати" посіла 2-ге місце, піднявшись з 6-го і збільшившись в значенні з 33% до 40%.

Зазначається, що у вересні проблема "Брак робочої сили" вийшла на 3-тє місце, піднявшись з 5-го в серпні і збільшивши значення з 35% до 37%. "Проблеми з логістикою" вперше за кілька місяців опустилися з 2-го на 3-тє місце. "Перебої з електроенергією", незважаючи на незначне зниження їх значення з 34% до 32%, залишаються на 6-ій позиції. 

Неправомірні вимоги або тиск правоохоронних органів – посідають останнє місце в рейтингу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється все більше даних, що основні гравці на ринку азартних ігор України пов'язані з РФ. Що потрібно зробити, щоб цей зв'язок розірвати і взагалі навести лад у даному сегменті бізнесу? Журналісти "Коментарі" із цим питанням звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Україна готова відкликати свої позови до Світової організації торгівлі (СОТ) проти трьох країн Євросоюзу (Польща, Угорщина, Словаччина), які заблокували експорт частини її агропродукції, лише за умови, якщо отримає гарантії відсутності обмежень на експорт зерна в майбутньому. Вона також запропонувала механізм експорту зерна, який включає верифікацію та авторизацію чотирьох видів аграрної продукції. У свою чергу, у Польщі погрожують ембарго не лише на зерно, а й на інші товари та продукти з України. Експерти продовжують аналізувати для видання "Коментарі" конфліктну ситуацію, що виникла.

Що заважає працювати бізнесу в Україні: результати опитування підприємців - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини