Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль проанонсував "роумінговий безвіз" та облаштування шкільних укриттів
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль проанонсував "роумінговий безвіз" та облаштування шкільних укриттів

На засіданні Кабміну прийнято низку рішень

7 квітня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

Україна ухвалила документ, який дозволить їй приєднатися до роумінгового простору ЄС. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію голови уряду Дениса Шмигаля.

Шмигаль проанонсував "роумінговий безвіз" та облаштування шкільних укриттів

Денис Шмигаль на засіданні уряду

"Рухаємося до "роумінгового безвізу" із ЄС. Сьогодні на засіданні Кабміну затверджено документ, який дозволить Україні укласти відповідну угоду із Європейським Союзом уже цього року, — зазначає в своєму телеграм-каналі Денис Шмигаль. — Приєднання до роумінгового простору ЄС — це не просто скасування плати за дзвінки, але і сучасні, прозорі європейські правила у сфері телекомунікацій".

Також, сьогодні на засіданні Уряду затвердили Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на період до 2032 року, а також План дій щодо допомоги ветеранам в адаптації на наступні два роки.

"Стратегія дозволить створити чіткий алгоритм і систему допомоги українським ветеранам-героям, аби забезпечити для них комфортні умови з першого дня після звільнення зі служби, допомогти з роботою чи створенням власного бізнесу. Надалі стратегію винесемо на розгляд РНБО", — каже прем'єр.

Окрім цього, Кабмін сьогодні схвалив Концепцію безпеки закладів освіти.

"Мова йде не лише про розбудову сучасних комфортних укриттів. Документ також передбачає нові підходи до пожежної безпеки, охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції, нові підходи до пропускного режиму, відеоспостереження, інклюзивності. Концепція дозволить впроваджувати чіткі алгоритми дій у разі небезпеки, додаткове навчання для вчителів та учнів про те, як діяти в різних ситуаціях. Цьогоріч у нас передбачено 1,5 млрд грн субвенції регіонам на облаштування в школах якісних укриттів, — пише Денис Шмигаль. — Від місцевої влади очікуємо швидких результатів та ефективного використання виділених коштів".

Тим часом, військовий експерт назвав дві людини, які змусять Путіна почати мирні переговори. ЗМІ дізналися, у чому переконував Макрона Сі Цзіньпін під час особистої зустрічі. А Інститут демографії назвав чисельність населення України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини