Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль розповів, коли ФОПи отримають карантинні виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, коли ФОПи отримають карантинні виплати

За словами прем'єра Дениса Шмигаль, терміни отримання карантинних виплат залежать від самих підприємців

24 квітня 2021, 21:17
Поділіться публікацією:

Заявки на отримання карантинних виплат подали 270 тис. фізичних осіб-підприємців (ФОП). Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За словами глави уряду, гроші надійдуть на рахунки протягом 10 днів після подачі правильно заповненої заяви.

Шмигаль розповів, коли ФОПи отримають карантинні виплати

Коли ФОПи отримають карантинні виплати

Шмигаль розповів, що зараз Кабмін активно працює над тим, щоб виплата компенсацій була максимально доступною для ФОПів.

Крім того, прем'єр повідомив, що за програмою доступних кредитів "5-7-9" в Україні вже видали понад 13,7 тис. кредитів на суму, яка перевищує 33,6 млрд грн. За програмою державних гарантій на портфельної основі українські підприємці отримали 891 кредит на 1,2 млрд грн.

Денис Шмигаль також розповів, що зараз український уряд веде переговори з Міжнародним банком реконструкції та розвитку про відкриття для українського малого та середнього бізнесу програми пільгового кредитування на 100 млн доларів. У першу чергу це стосується орієнтованого на експорт бізнесу.

Прем'єр-міністр виділив деякі позитивні сигнали в економіці нашої країни. Так, мова йде про роздрібну торгівлю, яка з початку 2021 року зросла на 7,5%, реформи митниці та підтримки авіагалузі.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України у 2021 році на рівні 4,0%. Економіка України лише частково відновиться після падіння у 2020 році на 4,2%. Така інформація вказана в огляді МВФ World Economic Outlook за квітень 2021 року. Повідомляється, що ВВП України буде рости повільніше, ніж в цілому по світу (прогноз МВФ — 6,0%). Крім того, у 2020 році падіння ВВП України було глибше, ніж скорочення світової економіки (за даними МВФ, на 3,3%).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

25 квітня 2021, 14:47

Горячие девушки хотят основательно траха во все дырки, дают без денег и разговоров ----- http://srt.vg/hotelka


Новини