Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль розповів, скільки мільйонів має змогу прогодувати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, скільки мільйонів має змогу прогодувати Україна

В України триває друга воєнна посівна

4 квітня 2023, 18:46
Поділіться публікацією:

Наразі аграрії в усіх регіонах засіяли більше 500 тисяч гектарів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Уряду Дениса Шмигаля. Заплановано засіяти понад 13 мільйонів гектарів.

Шмигаль розповів, скільки мільйонів має змогу прогодувати Україна

Денис Шмигаль

"Прямо зараз по всій країні відбувається друга посівна за час великої війни. Аграрії в усіх регіонах посіяли більше 500 тисяч гектарів. Загалом сподіваємося засіяти цьогоріч понад 13 мільйонів гектарів, — цитують прем'єра в його телеграм-каналі. — Багато родючих українських земель непридатні для обробки. Вони небезпечні для фермерів. Натомість врожаї з цих земель могли б нагодувати понад 80 млн людей у всьому світі. Особливо в країнах, що потерпають від голоду".

Виходячи з цього, роботи щодо розмінування голова Кабміну визначив своїм пріоритетом. На сьогодні, на ці цілі залучено 16 млн доларів міжнародної технічної допомоги, є попередні домовленості про ще 73 млн доларів.

Загалом, за оцінкою Світового банку, повний комплекс робіт із гуманітарного розмінування України буде коштувати 37,4 млрд доларів. І лише потреби на поточний рік, за даними Кабміну, сягають понад 397 млн доларів. 

Тим часом, у Раді хочуть додати норму для звільнення зі служби військових. В США продають оселю, що має триста вікон. І дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

"Масштаби та жорстокість російських звірств в Україні просто перевищують будь-яке людське розуміння", — заявила Раді Організації об'єднаних націй з прав людини напередодні голосування посол України в ООН у Женеві Євгенія Філіпенко. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини