Головна Новини Бізнес економіка Шольц відмовився платити за газ рублями: як світ не ведеться на шантаж Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відмовився платити за газ рублями: як світ не ведеться на шантаж Путіна

Олаф Шольц нагадав, що контрактами передбачені долари або євро

24 березня 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц дав коментар стосовно рішення російської влади реалізувати природний газ за російські рублі. Про це він  заявив  під час свого виступу в рамках  саміту НАТО.

Шольц відмовився платити за газ рублями: як світ не ведеться на шантаж Путіна

Німеччина також відмовилася плати за газ рублями (фото з відкритих джерел)

Лідер цієї країни  заявив про прихильність  до укладених із РФ контрактів. Як він пояснив,  підписані представниками Німеччини угоди передбачають розрахунок за  поставлений енергоносій  лише в  доларах і євро.

"У договорах ідеться про інші валюти, про євро та долари. У більшості випадків там вказані євро або долар. Це вихідні пункти, від яких ми повинні відштовхуватися", – підсумував Олаф Шольц.

Народний депутат України Олексій Гончаренко повідомив, що Польща також відмовилася виконувати забаганку Путіна.

"Привіт, ембарго! Поляки відмовилися платити за російський газ рублями – крім марення путінських ідей, це не враховано у контракті. Нехай Росія у відповідь перестане продавати газ будь-кому. Тоді ембарго справді введеться сам собою, а країна-агресор вчинить реальне самогубство. Так тримати, PGNiG, хтось повинен показати чекісту в маразмі його місце. Приємно бачити, що разом з нами Росії тиснуть і наші партнери. Разом доб'ємо",- заявив Гончаренко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін доручив приймати оплату за газ в рубляхГлава Кремля Володимир Путін доручив брати гроші за поставлений газ для "недружніх країн" лише у рублях. Про це повідомляє російське агентство ТАСС. Президент РФ заявив, що усі споживачі повинні мати можливість плати за російський природний газ у рублях. При цьому він наголосив, що Росія й далі буде постачати газ відповідно до обсягів і цін, що прописані у контрактах. Український політик Ярослав Железняк заявив, що у такий спосіб Путін вирішив шантажувати Європу газом та спробувати поповнити запаси валюти в країні, а ще - підтримати курс рубля, який останнім часом впав до історичного мінімуму.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини