Головна Новини Бізнес економіка Siemens згортає свій бізнес у РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Siemens згортає свій бізнес у РФ

Siemens розпочала процес припинення своєї виробничої та операційної діяльності в Росії

12 травня 2022, 09:12
Поділіться публікацією:

Через повномасштабне вторгнення армії Російської федерації в Україну концерн Siemens (Німеччина) вирішив піти з ринку РФ.

Siemens згортає свій бізнес у РФ

Про це заявив голова правління Siemens AG Роланд Буш, передає "Інтерфакс-Україна" .

"Ми оцінюємо вплив на наших людей і продовжимо підтримувати їх у міру наших здібностей. Водночас ми надаємо гуманітарну допомогу нашим колегам та народу України та підтримуємо заклики світової спільноти до світу" , — повідомив глава Siemens.

За словами Буша, Siemens почав упорядкований процес припинення своєї виробничої та операційної діяльності в Росії .

Зокрема, після того як РФ напала на Україну, Siemens призупинила все нові операції та міжнародні поставки в Росію та Білорусь.

На сьогоднішній день підприємства Siemens займаються , зокрема, операціями в області промислової диджиталізації , бізнесом у сфері штучного інтелекту , а також проектами в транспортній та енергетичній областях . У 2020 році орпорація здійснила відділення енергетичного підрозділу в окремий бізнес під назвою Siemens Energy.

В даний час у Російській федерації працюють дві окремі компанії , що представляють Siemens "Сіменс" та "Сіменс енергетика".

У Росії Siemens Energy - один з провідних лідерів з постачання енергообладнання. До складу цієї компанії входять "Сіменс трансформатори" . Крім цього, вона володіє 65% акцій у спільне підприємство з "Силовими машинами" "Сіменс технології газових турбін" (СТГТ).

При цьому, компанія Siemens Gamesa , яка також входить у Siemens Energy , є партнером " Енел Росія" , що займається проектами відновлюваної енергетик і в Росії.

У той же час , в Російській федерації у Siemens і групи "Сінара" працює спільне підприємство ТОВ "Уральські локомотиви", яке займається серійним випуском вантажних магістральних електровозів постійного струму з колекторним тяговим приводом 2ЕС6 "Сінара" та з асинхронним 2ЕС Граніт", а також електропоїздів "Ластівка" та магістральних електровозів змінного струму 2ЕС7 .

Нагадаємо, у грудні 2017 року Арбітражний суд Москви відмовив у задоволенні позову німецької компанії Siemens до двох російських структур Ростеха – ВАТ та ТОВ "Технопромекспорт", який стосувався незаконного переміщення турбін до анексованого Криму.

Крім того, суд відмовив обом Технопромекспортам у зустрічному позові до Siemens. Siemens звинувачує два "Технопромекспорти" у тому, що вони незаконно перемістили до окупованого Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій у Тамані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини