Головна Новини Бізнес економіка Сигарети в Україні дорожчають: експерт розповів, скільки коштуватиме пачка
commentss НОВИНИ Всі новини

Сигарети в Україні дорожчають: експерт розповів, скільки коштуватиме пачка

Акциз на тютюнові вироби зросте втричі від початкового рівня, обіцяють в уряді

9 квітня 2021, 08:17 comments1204
Поділіться публікацією:

Українці, які мають нікотинову залежність, явно відчули, як нинішня вартість сигарет вдарила по кишені. Як повідомляли представники влади, акциз тютюнових виробів планують збільшити на понад 300%.

Сигарети в Україні дорожчають: експерт розповів, скільки коштуватиме пачка

Сигарети в Україні здорожчають. Фото: wallpapers

"Коментарі" поцікавилися у спеціаліста, до якої ціни за пачку сигарет у підсумку прийде Україна.

Як пояснив експерт економічних програм Українського інституту майбутнього Данило Монін, акцизи на сигарети в нашій країні збільшуються згідно з планом, узгодженим із ЄС.

"Суть цієї угоди — довести вартість акцизу до 90 євро за 1000 сигарет, — пояснює фахівець. — При цьому в українських реаліях це виглядає як підняття цін на 20-30%, навіть попри кризу".

Що стосується все більш популярних сигарет електричного нагрівання (айкоси), пояснює Монін, то з початку року акциз на них підняли відразу на 320%. На думку експерта, така різка зміна призведе не лише до зростання цін, але й до контрабанди.

"Пачка сигарет "злетить" у ціні до 80-90 гривень. Це, очевидно, непідйомна ціна для громадян", — говорить Данило Монін.

Керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, будучи співавтором документа, яким регулюється величина акцизу, стверджував, що подібні заходи допоможуть зменшити кількість курців серед українців. Нібито люди відмовлятимуться від шкідливої звички через дорожнечу сигарет.

Данило Монін зазначає, що попри здорожчання тютюнових виробів, курців, як і раніше, залишається досить багато.

Експерт припускає, що частина цих людей просто переходить на більш дешеві замінники попередньої продукції. При цьому, підкреслює Монін, ринок легального виробництва сигарет в Україні активно падає протягом останніх 4-5 років.

До слова, вартість акцизу на тютюнові вироби для українців з початку квітня зросла удвічі. Подорожчання на ще 120% очікується протягом року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які продукти здатні полегшити процес відмови від куріння. Подробиці — в нашому матеріалі.

Якщо ж ви поки не в змозі повністю відмовитися від нікотину і перейшли на IQOS, вас, ймовірно, зацікавить інформація про те, в яких суспільних закладах дозволено куріння айкосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Неугодный

3 червня 2021, 17:01

Как то странно воюют с курением! С одной стороны поднимают акциз а с другой стороны заполонили рынки сбыта контробандой. Когда Вы сволочи уже нажрётесь???

Bujhm

9 квітня 2021, 07:38

Депутаты - дебилы безмозглые. Все под гейропу стелитесь. Вы думайте что макрон или меркель вас защищать станут. Х там. Выскажут озабоченность, когда вас сви же на вили поднимут. Идиоты.

Bujhm

9 квітня 2021, 07:33

Этому нерускому абраХАМию давно пора в свой зоопарк сваливать и михо с собой забирать. Пока не поздно. С-ки европоидные. Достали уже. Хоть бы путин поскорее их всех перевешал.


Новини