Головна Новини Бізнес економіка Ситуація із отриманням субсидій в Україні може погіршитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація із отриманням субсидій в Україні може погіршитися

Вже наступного року ситуація із отриманням субсидій та оплатою комуналки може ускладнити життя мільйонам сімей

24 листопада 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Останнім часом в Україні з'являється все більше прецедентів, коли держава навіть не просто позбавляє сім'ю субсидії, а й вимагатиме повернути ці кошти назад. Про це експерт з економічних питань Олег Пендзин розповів "Апострофу".

Ситуація із отриманням субсидій в Україні може погіршитися

Оплата комуналки - фото з відкритих джерел

Фахівець повідомив, що держава всіма способами намагається зменшити кількість сімей, яким необхідно надавати допомогу у сплаті комуналки. А деяких українців можуть також залучити до повернення цих коштів. Це може статися, якщо людина свідомо збрехала у декларації, або приховала якісь факти — тут можлива навіть небезпека звинувачення в аферизмі, а в деяких випадках і кримінальна стаття.

За словами експерта, минулого року загальна кількість субсидіантів складала приблизно 3,2 мільйони сімей. Цього року – це близько 2,5 мільйона. Вже протягом цього року субсидій втратило близько 700 домоволодінь. Але таке зменшення кількості субсидіантів відбулося не тому, що ми стали краще жити, а тому, що держава значно погіршила умови надання субсидій.

І це ще не кінець. На думку Олега Пендзина, протягом 2022 року ситуація значно погіршуватиметься. Якщо цього року на субсидії було виділено практично 37 мільярдів, плюс 12 ще додали, що становило 49 мільярдів, то в бюджеті на 2022 рік закладено лише 38,5 мільярдів.

"У мене наступне питання: а що надзвичайно важливе станеться в житті українців, з погляду зростання доходів, зменшення вартості енергоносіїв, зменшення субсидій – що ми одразу на 10 мільярдів зменшуємо витрати на субсидії. Єдина відповідь – у травні ми знову дочекаємось чергової постанови, яке ускладнить порядок надання субсидій громадянам", – пояснив експерт.

Раніше видання "Коментарі" писало , як виглядатимуть тарифи та субсидії в опалювальному сезоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини