Головна Новини Бізнес економіка Ситуація на ринку праці шокує. Скільки працівників не вистачає Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на ринку праці шокує. Скільки працівників не вистачає Україні

Став відомий реальний дефіцит працівників в Україні

6 червня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

У порівнянні із довоєнним періодом в Україні на 27% скоротилася робоча сила, пише видання Bloomberg.

Ситуація на ринку праці шокує. Скільки працівників не вистачає Україні

В Україні бракує працівників. Фото з відкритих джерел

Видання відзначає, що нестача робочої сили стала однією з головних проблем українських підприємств.

За прогнозами Bloomberg, середня зарплата в Україні вже скоро перевищить довоєнний рівень, оскільки інакше підприємствам буде важко утримувати робітників.

Видання наголошує, що багато українських чоловіків звільнилися з роботи та знайшли щось поблизу будинку, оскільки не бажають влаштовуватися у великі підприємства, щоби не зустрітися з представниками ТЦК.

Bloomberg наводить приклад великої гірничо-металургійної компанії "Метінвест", якій знадобилося три місяці, щоби закрити 89 з 4000 вакансій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що однією з його стратегічних задач є трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, в якій бійці будуть максимально забезпечені технологіями, що допоможе мати не лише перевагу над ворогом, але й головне — зберегти життя наших воїнів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський двічі за останній тиждень розкритикував президента США Джо Байдена та натомість повідомив, що просив колишнього прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона поспілкуватися з Дональдом Трампом перед голосуванням Конгресу за виділення допомоги ЗСУ. Відповідні заяви Володимира Зеленського можуть свідчити про те, що Київ очікує перемоги Трампа на майбутніх президентських виборах у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини