Головна Новини Бізнес економіка Ситуація з пенсіями в Україні та як її поліпшити, - думка нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація з пенсіями в Україні та як її поліпшити, - думка нардепа

Близько 8 млн пенсіонерів отримують пенсії нижче реального прожиткового мінімуму, який зараз становить 4,5 тис грн

4 жовтня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Пенсійні виплати в країні за 2021 рік підвищували вже 12 раз, а з 1 жовтня пенсіонери старше 75 років отримуватимуть до 400 грн доплати. Тобто для 1 млн пенсіонерів 75 мінімальна пенсія тепер буде на рівні 2,5 тис грн за умови, що страховий стаж становить 20-25 років і більше. Однак, за словами народного депутата VI — IХ скликань Дмитро Шпенова, пенсії в Україні є одними з найнижчих в Європі.

Ситуація з пенсіями в Україні та як її поліпшити, - думка нардепа

Ситуація з пенсіями в Україні і як її поліпшити - фото з відкритих джерел

Нардеп зазначив, що підвищення доплат пенсіонерам старше 75 років було заплановано в Україні ще на 1 липня. Але його запуск відклали через відсутність фінансових ресурсів. До кінця року залишилося три місяці і заплановано два підвищення пенсій. З 1 грудня на 80 грн зросте мінімальна пенсія за віком — до 1934 грн. До того, ж підвищиться мінімальна зарплата, що автоматично потягне за собою підвищень мінімальної пенсії до 2600 грн для категорії 65 при наявності стажу 30 років (для жінок) і 35 років (для чоловіків).

"У 2021 року пенсії підвищували 12 разів. Може здатися, що наші пенсіонери перебувають під постійною опікою держави. Але насправді пенсії ростуть незначно в порівнянні з ростом цін, інфляції. І в 2022 році заплановано п'ять етапів. Але давайте дивитися правді в очі — дефіцит Пенсійного фонду України зростає з року в рік. у 2020 році з державного бюджету в ПФУ віддали 185 млрд грн, в 2021 — 195 млрд грн. у наступному запланували 200 млрд грн ", — додав Шпенов.

Станом на 1 липня середня пенсія в Україні становила 3778 грн. Близько 8 млн пенсіонерів отримують пенсії нижче реального прожиткового мінімуму, який зараз становить 4,5 тис грн.

На думку Дмитра Шпенова, поліпшити ситуацію з пенсіями зможе тільки розвиток економіки і промисловості, інвестиції, прозорі умови роботи для бізнесу. Це, за словами нардепа, єдиний рецепт.

Раніше видання "Коментарі" писало, що Пенсійний фонд скоротив виплату пенсій .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини