Головна Новини Бізнес економіка Скільки грошей знадобиться на подолання світової пандемії - МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей знадобиться на подолання світової пандемії - МВФ

У МВФ планують забезпечити вакцинами 60% населення Землі до першої половини 2022 року

21 травня 2021, 18:29
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд оприлюднив план завершення пандемії коронавірусу у світі. На його реалізацію знадобиться щонайменше 50 млрд доларів. Про це повідомляється на сайті відомства.

Скільки грошей знадобиться на подолання світової пандемії - МВФ

МВФ - фото з відкритих джерел

Запропонований фондом план передбачає забезпечення не менше 40% населення всіх країн світу до кінця 2021 року і не менше 60% населення до першої половини 2022 року, а також страхування від ризиків погіршення ситуації та забезпечення повсюдного тестування на коронавірус.

За планом МВФ, 35 мільярдів доларів будуть задіяні як грантове фінансування, а частина загального плану фінансування, що залишилася, надійде від національних урядів.

МВФ прогнозує, що реалізація цього плану призведе до вливання у світову економіку близько 9 трильйонів доларів до 2025 року, а країни, які вкладуть найбільше коштів в план, ймовірно, отримають найбільшу віддачу.

Нагадаємо, у міжнародний аеропорт "Київ" 18 травня прибули перші 122 850 доз вакцини Pfizer. Загалом в Україну цього тижня доставлять майже пів мільйона доз вакцини від COVID19. Препарат країна отримує в рамках ініціативи COVAX. Ця партія вакцин, яка доставлена до Києва, перша з чотирьох вантажів.

Раніше повідомлялось, через провал кампанії з вакцинації від коронавірусу Верховна Рада хоче звільнити з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова. На його місце планують призначити головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Портал "Коментарі" дізнався в експертів прогнози — чи піде у відставку глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

Сам очільник МОЗ відреагував на спроби відсторонити його від посади. Однією з причин свого звільнення він вважає те, що виступав за підвищення зарплат медикам, а не провал вакцинації. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини