Головна Новини Бізнес економіка Скільки отримують українські заробітчани у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки отримують українські заробітчани у Польщі

За статистикою мінімальна зарплата вітчизняних заробітчан складає 18,5 тисяч гривень

24 травня 2021, 14:46
Поділіться публікацією:

Польські соціологи провели дослідження з метою дізнатися про реальні зарплати трудових мігрантів у країні. Про це повідомляє інформаційний портал inPoland, посилаючись на компанію із працевлаштування Gremi Personal.

Скільки отримують українські заробітчани у Польщі

Українські заробітчани - фото з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що українські заробітчани, які працюють у виробничій сфері та логістичних складах. отримують від 18,5 до 30 тисяч гривень щомісяця. Такі цифри варіюються від кількості робочих годин, яких може бути до 12.

За даними дослідження, висококваліфіковані робітники можуть заробляти 26-33 тисячі гривень на місяць.

Нагадаємо, що Польща готується вакцинувати від COVID-19 українців, які приїжджають на роботу в цю країну, просто на прикордонних переходах одноразовою вакциною американського виробника Johnson&Johnson.

Який же позитив і ризики цих дій — як для Польщі (і держави, і роботодавців), так і для України (і держави, і заробітчан)? Експерти оцінили цей крок для видання "Коментарі".

Раніше ми повідомляли. що під час візиту президента України Володимира Зеленського у Варшаву, який відбувся 3 травня з нагоди 230-ї річниці прийняття Конституції Речі Посполитої, очільниками України, Польщі, Литви, Естонії, Латвії було підписано спільну декларацію щодо європейських цінностей і перспективи євроінтеграції, в тому числі для нашої країни.

Ці й не тільки підсумки візиту президента України в Польщу, як і зроблені Зеленським заяви, для порталу "Коментарі" проаналізували експерти. Викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики, політолог Петро Олещук вважає, що візит президента України Володимира Зеленського в Польщу продовжує його зовнішньополітичну лінію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини