Головна Новини Бізнес економіка Скільки втратить Україна від зупинки транзиту газу з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки втратить Україна від зупинки транзиту газу з РФ

Газопровід "Північний потік-2" повинні добудувати вже у 2021 році

10 червня 2021, 08:52
Поділіться публікацією:

Зупинка транзиту газу з Російської Федерації призведе Україну до втрати не менше 1,5 млрд доларів на рік. Такою інформацією поділилася директор із взаємодії з державними органами і міжнародними організаціями Оператора ГТС Ольга Белькова в коментарі для видання РБК-Україна.

Скільки втратить Україна від зупинки транзиту газу з РФ

Північний поток-2 - фото з відкритих джерел

Відзначається, що в Кремлі зробили заяву про те, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" планують завершити вже в 2021 році.

"Прямі збитки для української ГТС в разі відсутності транзиту складуть не менше 1,5 млрд доларів на рік. Але більше хвилює, що в разі введення в експлуатацію "Північного потоку — 2" інша сторона захоче позбутися "конкурента", — заявила експерт.

Станом на сьогодні "Газпром" поставляє газ в європейські країни через Україну згідно з умовами транзитного контракту, дія якого триває до 2024 року.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що питання запуску скандально відомого газопроводу "Північний потік-2" (ПП-2) знову став джерелом проблем для України. Вся річ у тому, що, за словами Державного секретаря США Ентоні Блінкена, представники української влади нібито були проінформовані про ймовірне ослаблення санкцій проти ПП-2. Саме тому в американському політикумі вельми здивовані наступними заявами президента Володимира Зеленського. Експерти пояснили, хто ж дійсно "хитрує" в цій ситуації. Фахівці припустили, чим Захід може підсолодити Україні гірку пілюлю запуску ПП-2 (адже ця, судячи з усього, справа вже вирішена). Також журналісти дізналися, до яких дій слід вдатися Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зелёная Плесень

10 червня 2021, 08:06

Субсидии отменили, отменят пенсии. Ну не олигархов же дерибанить, в самом деле?


Новини