Головна Новини Бізнес економіка Скільки заробляють вчителі в Україні та інших країнах Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки заробляють вчителі в Україні та інших країнах Європи

Середня зарплата вчителя першої категорії в державному освітньому закладі - 6,6 тис. Гривень

27 серпня 2021, 14:04 comments3301
Поділіться публікацією:

Протягом поточного, 2021 року, заробітні плати вчителів в Україні повинні вирости в загальному на 30%, підвищення проводять в декілька етапів. На сьогодні середня зарплата вчителя першої категорії в державному освітньому закладі — 6,6 тис. гривень або 210 євро. При цьому в Міносвіти стверджують, що зарплата українських вчителів не сильно відрізняється від європейських. Видання "Слово і діло" розповіло, скільки заробляють вчителі в інших країнах Європи.

Скільки заробляють вчителі в Україні та інших країнах Європи

Скільки заробляють вчителі в Україні та інших країнах Європи - фото з відкритих джерел

Так, в Польщі середня зарплата вчителя держустанови становить 1тис. 210 євро на місяць; в Словаччині — 1 тис. 342 євро в місяць, Угорщині — 1 тис. 116 євро, Румунії — 979 євро.

Видання зазначає, що трохи менше в порівнянні з іншими країнами Європи, вчителі заробляють в Боснії та Герцоговині — 748 євро, в Чорногорії — 803 євро і в Сербії — 603 євро.

А ось вчителі країн Західної і Північної Європи можуть похвалитися зарплатами набагато більшими. Так, педагог в Данії отримує 6 тис. 207 євро, в Німеччині — 5 тис. 788 євро, в Фінляндії — 4 тис. 644 євро, а в Австрії заробітна плата дорівнює 5 тис. 446 євро.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в українських школах проводять цифровізацію навчального процесу. Зараз оголосили тендери на закупівлю 49 тисяч ноутбуків для вчителів. На закупівлю техніки для педагогів планують виділити 980 мільйонів гривень. На цю суму куплять 65 тисяч ноутбуків для столичних шкіл і вчителів в регіонах з урахуванням, що один ноутбук буде коштувати більше 20 тисяч гривень.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що старт нового навчального року ніщо не повинно затьмарити, і школярі повинні сісти за парти 1 вересня, як і планується. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Глава уряду додав, незважаючи на те, що 1 вересня навчальний рік почнеться в звичайному режимі, ніхто не скасовував протиепідеміологічних правил, яких зобов'язані дотримуватися як педагоги, так і учні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

27 серпня 2022, 19:25

Мене достаточно ноутбука и не за 20к грн... он необходим только для презентации лекционных занятий и работы в офисовском приложении... Google meet для конференции. Вот и все требования для работы на ноуте... Для такого не нужен ноутбук за 20к ...

Юрий

27 серпня 2022, 19:23

Я всегда задавался вопросом, а кому именно ноутбуки выделят? куда они уйдут? Я, как преподаватель не слышу ничего что касается ноутбуков.... А я в таком месте где свет тухнет по несколько раз в день.... Так кому закупят эти ноутбуки?

Українка

27 серпня 2021, 13:47

Ви покажіть середню зарплату по всім професіям хіба така різниця в зарплаті тільки в учите лів?

Валентин Панько

27 серпня 2021, 13:29

Минобразования: зарплаты учителей также как и пенсии далеко отстают от европейских. Может в министерстве зарплаты чиновников ближе к европейским? Или вы осредняете свои и учительские?

Светлана

27 серпня 2021, 13:27

Так может еще сравните среднюю зарплату по стране? Сколько в этих странах зарабатывают родители учеников? Сравнивать нужно с уровнем жизни. Украина бедная страна, откуда тогда у учителей должна быть зарплата как в богатых странах?


Новини