Головна Новини Бізнес економіка США хочуть розпочати процес передачі конфіскованих активів рф Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

США хочуть розпочати процес передачі конфіскованих активів рф Україні

Міністерство юстиції США планує впродовж кількох місяців розпочати процес передачі конфіскованих активів рф на користь України.

20 січня 2023, 13:46
Поділіться публікацією:

Процедура відбуватиметься через Державний департамент, що передбачено нещодавно проголосованим законом. Про це пишуть Коментарі з посиланням на Укрінформ. 

США хочуть розпочати процес передачі конфіскованих активів рф Україні

Фото: pixabay


За словами директора оперативної групи Міністерства фінансів США з питань виявлення та конфіскації незаконно зароблених активів Ендрю Адамса, наприкінці грудня Конгрес США ухвалив, а президент Байден підписав закон про державний бюджет на 2023 рік, серед положень якого було визначено право Мін’юсту передавати конфісковані кошти Держдепартаменту з метою надання допомоги Україні.


Утім, закон не визначає шляхів для передачі всіх конфіскованих коштів, які можуть бути зібрані в результаті наших зусиль, зауважив посадовець.


Зокрема, за його словами, під це правило не підпадають активи, вилучені у зв’язку з порушеннями експортного контролю.


"Це не "срібна куля", але все ж дозволяє сподіватися, що ми побачимо перші передачі (конфіскованих активів – ред.) від Міністерства юстиції Держдепартаменту найближчими тижнями й місяцями", — цитує видання слова Ендрю Адамса. 


На його думку, ці суми є "мізерними порівняно з ціною катастрофи, спричиненої росією народу України на українській землі", однак, на його переконання, цей внесок також буде важливим.


Раніше ми писали про те, як відбувається обговорення впливу санкційної політики колективного Заходу на економіку Росії. Зокрема, Росія втратила близько 50 млрд доларів нафтових доходів у 2022 році, констатували експерти. А Координатор санкційного проекту НАЗК Дар'я Софіна зазначила, що індивідуальні санкції мають на меті вплинути на поведінку осіб, причетних до агресії Росії в Україні. За її словами, заморожені приватні активи у різних юрисдикціях – на 19 млрд євро у країнах ЄС та 30 млрд доларів у США. Крім того, уряд Канади розпочав процес вилучення 26 млн доларів, що належать підсанкційному Роману Абрамовичу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини