Головна Новини Бізнес економіка Всі проблеми ринку "Столичний" відбуваються через владу Молчанової
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі проблеми ринку "Столичний" відбуваються через владу Молчанової

З 2011 року ринком "Столичний" володіли два власники: мажоритарний акціонер, у якого 77,5% акцій - ТОВ "Аграрний маркетинговий центр" (АМЦ") і міноритарний, з 22,55% - ТОВ "Сучасні ринкові інновації"

27 листопада 2020, 22:45
Поділіться публікацією:

Всі проблеми, які останнім часом почалися у ринку "Столичний", а саме: повідомлення про захоплення, судові розгляди та арешт рахунків відбуваються через нібито дії міноритарного акціонера підприємства — керівника ТОВ "Сучасні ринкові інновації" Влади Молчанової.

Всі проблеми ринку "Столичний" відбуваються через владу Молчанової

ФОТО: З відкритих джерел

Про це в інтерв'ю виданню "Оглядач"  розповів заступник генерального директора по роботі з орендарями Дмитро Долгушевський.

За його словами, c 2011 року ринком "Столичний" володіли два власники: мажоритарний акціонер, у якого 77,5% акцій — ТОВ "Аграрний маркетинговий центр" ("АМЦ") і міноритарний, з 22,55% — ТОВ "Сучасні ринкові інновації "("СРІ"), власником якого є нібито Влада Молчанова. Директором ринку "Столичний", за словами Долгушевського, починаючи з 2011 по 2020 рік був Олексій Чумак. У 2019 на підприємстві, за словами заступника директора, почався аудит у зв'язку з тим, що за сім років існування ринку мажоритарний власник начебто не отримував дивідендів.

"В ході його проведення було нібито встановлено, що гроші зі "Столичного" систематично можливо виводилися на якісь "ліві" підприємства під сумнівними приводами. Більш того, було нібито встановлено також, що при будівництві ринку ціни на роботи і матеріали були завищені в рази", — зазначив він.

Крім того, за словами заступника директора по роботі з орендарями, в ході аудиту з'ясувалося, що без дозволу загальних зборів від засновника, акціонерів, як це передбачено статутом, все майно ринку, що знаходиться на 160 Га землі начебто було закладено всього за 40 млн грн.

Долгушевський додав, що суди всіх інстанцій, аж до Верховного суду визнали, що ринок — платоспроможний. Причому, після зміни генерального директора, фінансові показники істотно зросли — за 10 місяців 2020 року доходи ринку збільшилися на 23% — з 133 млн грн до 169,5 млн грн. Паралельно на 19% зменшилися витрати, а операційний прибуток зріс в 6,2 раза, з 10,7 млн грн до 66,9 млн. Зростання досяг 56,2 млн грн.

Головна ж мета нібито проблем "Столичного", на думку заступника директора — "купити можливо за копійки" ринок, щоб його знести та почати масштабну забудову.

"Ринок займає сто шістдесят гектар земель", - підкреслив Долгушевський.

Він нагадав, що цільове призначення землі, на якій стоїть "Столичний" — для розміщення сільськогосподарського ринку. Тому, в разі якщо він перестане існувати — тисячі українських виробників втратять можливість реалізовувати власну продукцію на найбільшому сільськогосподарському майданчику країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини