Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, де бізнес не виживає і змушений закриватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де бізнес не виживає і змушений закриватися

З початку року в Україні припинила свою діяльність 31 тис. ФОПів, повідомляє Опендатабот. При цьому, відомо, що найчастіше закривалися підприємці у Києві, а також в Харківській та Дніпропетровській областях

14 травня 2024, 21:38
Поділіться публікацією:

За інформацією Опендатабот, протягом перших чотирьох місяців 2024 року припинила свою діяльність 30 904 ФОПів. Проте є і добра новина, нових бізнесів все ж було відкрито у два рази більше. Ця цифра становить 74 000 тільки за перший квартал поточного року.

Стало відомо, де бізнес не виживає і змушений закриватися

Приватний бізнес в Україні

Як стало відомо, найчастіше припиняють роботу ФОПи, які працюють у сфері роздрібної торгівлі — 10 773 (34.9%). Окрім того, як це не дивно, але друге місце серед бізнесів, які закрилися, належать ФОПи, які займалися компютерним програмуванням (10.1%). І закривають трійку "лідерів" серед тих, кому було важко вижити – ФОПи, які працювали у сфері оптової торгівлі (6.2%).

Окрім того, за інформацією Опендатабот, найбільше бізнесів закрилося у Києві - понад 3,8 тисяч або ж 12,4%. На другому місці цього антирейтингу опинилася Харківська область. Там припинило роботу майже 2,4 тисячі ФОПів (7.7%). На третьому місці рейтингу опинилася Дніпропетровська область. Там також закрилося майже 2,4 тисячі бізнесів.

Як виявилось, важко виживати бізнесу на Одещині та Львівщині. Там закрилося відповідно 7.7% та 6.8% бізнесів.

Окрім того, відомо, що понад 23% ФОПів, які були створені минулого року, припинили свою діяльність у 2024 році. Це 7,3 тисячі бізнесів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у першому кварталі поточного року в Україні була відкрита рекордна кількість ФОПів, а саме: 74 050. Як відзначили в Опендатабот, це на 33,6% більше, ніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році. Найбільш часто ФОПи відкривали у Києві, Дніпропетровській та Київській областях. Найчастіше новій бізнеси працюють у сфері роздрібної торгівлі.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, про держкомпанії, які минулого року стали найбільш збитковими та найбільш прибутковими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини