Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки сонячних панелей встановили українці у своїх будинках
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки сонячних панелей встановили українці у своїх будинках

Нині в Україні налічується близько 45 тисяч домогосподарств, які використовують сонячні панелі та економлять на рахунках за електроенергію

19 січня 2022, 12:20
Поділіться публікацією:
Загальна потужність приватних сонячних панелей перевищила 1,2 ГВт, пише прес-служба Держенергоефективності.

Стало відомо, скільки сонячних панелей встановили українці у своїх будинках

СЕС на даху - фото з відкритих джерел

"У 2021 році майже 15 тис. українських сімей встановили сонячні установки. Це фактично вдвічі більше, ніж у 2020 році. Загалом на кінець 2021 року в Україні налічується близько 45 тисяч домогосподарств, які використовують сонячні панелі", — йдеться у повідомленні.

Держенергоефективність здійснює щоквартальний моніторинг на основі даних постачальників універсальних послуг та операторів системи розподілу. І має трійку лідерів за кількістю встановлених сім'ями СЕС.

Більше сонячних панелей встановили сім'ї із Дніпропетровської області. Там на сьогоднішній день знаходиться 6466 СЕС загальною потужністю 183 МВт. Далі Закарпатська область – 3744 СЕС загальною потужністю 109 МВт та третє місце – Тернопільська область – 3447 СЕС загальною потужністю 98 МВт.

    У Держенергоефективності підрахували, що домогосподарства із встановленими сонячними станціями загальною потужністю 1205 МВт у середньому за рік можуть виробляти близько 1400 млн. кВтг електричної енергії.

    Для порівняння цього достатньо, щоб забезпечити близько 460 тис. домогосподарств "чистою" електроенергією.

    "Фактично домогосподарства із СЕС сприяють розвитку малої енергогенерації та розвитку такого напряму, як "просьюмери". Це відповідає вимогам 4-го енергетичного пакету ЄС", - повідомили в Агентстві.

    Також у відомстві додали, що використання сонячних панелей дозволяє домогосподарствам забезпечувати свої потреби в електроенергії та ставати більш енергоефективними, а також економити витрати на електричну енергію.
    Раніше портал "Коментарі" писав , що школяр із Житомирщини запропонував альтернативні джерела енергії для різних потреб.



    Читайте Comments.ua в Google News
    Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
    comments

    Обговорення

    Поділіться своєю думкою!


    Новини