Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки українців отримують пенсію менше двох тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців отримують пенсію менше двох тисяч гривень

У Мінсоцполітики заявили, що число пенсіонерів з пенсією менше 2 тис. грн в Україні скоротилося з минулого року

2 квітня 2021, 18:14
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні пенсії в розмірі менше 2000 грн отримують 1,8 млн осіб. Таку інформацію озвучила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі "Громадського радіо".

Стало відомо, скільки українців отримують пенсію менше двох тисяч гривень

Фото з відкритих джерел

За її даними, на початку минулого року число таких пенсіонерів було більше більш ніж у два рази — 4,2 млн осіб.

Позаяк за законом, зазначила Лазебна, мінімальна пенсія дорівнює сумі мінімального прожиткового рівня для непрацездатних осіб, а це 1769 грн. Цю суму платять тим, у кого немає повного стажу. Індексація проходить двічі на рік.

Якщо у людини є повний страховий стаж, то платять більшу суму — 2200 грн. Люди віком 65 років отримують від 2400 грн. Пенсіонери старше 80 років — 2600 грн.

"Кожна вікова група має свою мінімальну пенсійну виплату, — зазначила Лазебна. — Ми градуємо людей за віком, за можливостями для того, щоб не платити 1769 гривень, а платити більше".

Нагадаємо, в Мінсоцполітики хочуть по-новому рахувати прожитковий мінімум. Глава Мінсоцполітики розповіла, які категорія населення будуть в пріоритеті. Як пояснила міністр, реальний прожитковий мінімум визначають на основі даних про продуктові набори. Але офіційний і реальний прожитковий мінімум відрізняються в два рази. Тому в міністерстві розглядають варіант введення нової методології підрахунку.

Раніше повідомлялося, що середній розмір пенсії в Україні становить 3508 гривень. В інфографіці видання "Коментарі" можна побачити, хто і які пенсії отримує в нашій країні. Всього в Україні налічується 11 мільйонів пенсіонерів, 2,7 мільйона з них до цих пір працює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини