Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки грошей витратили на боротьбу з Covid-19 в Україні в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки грошей витратили на боротьбу з Covid-19 в Україні в 2021 році

На боротьбу з Covid-19 витратили близько 30 млрд гривень

16 вересня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:

Понад 30 млрд гривень за 8 місяців цього року Україна витратила на боротьбу з коронавірусом, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Стало відомо, скільки грошей витратили на боротьбу з Covid-19 в Україні в 2021 році

Частинки коронавірусу, фото "Навколо світу"

Найбільше коштів пішло на проведення вакцинації населення від Ковід-19. Сума склала близько 11,8 млрд гривень. А на закупівлю вакцин Уряд витратив 9,8 млрд гривень з державного бюджету.  Окрім того, держава потребувала товари для проведення вакцинації та послуг для боротьби з коронавірусною інфекцією. На це витратили 2,5 млрд гривень, з них 1,7 млрд з місцевих бюджетів. 

14 млн гривень з передбаченних 55 млн виплатили закладам Національній академії наук України за послуги госпіталізації хворих на Ковід-19. Півмільярда пішло на забезпечення лікарів киснем. За 2,9 млрд здійснилась соціальна підтримка населення в умовах карантину. 0,8 млрд пішло на допомогу тимчасово непрацездатним, а на допомогу безробітним — 1,1 млрд гривень. Одна із найменших виплат — доплати Нацгвардійцям, військовослужбовцям, поліцейським та відомчім працівникам закладів охорони здоров'я — 0,8 млрд. 

"Мінфін здійснює системне та комплексне фінансування заходів для посилення спроможності сфери охорони здоров’я, зокрема у боротьбі з коронавірусом. Проектом бюджету на 2022 рік передбачається збільшення видатків на надання медичних послуг за програмою медичних гарантій на понад 30 млрд грн порівняно з 2021 роком. Однак також сподіваємось на свідомість громадян щодо важливості власних зусиль для мінімізації ризиків, пов’язаних із наслідками цього захворювання. Наразі Україна має достатньо вакцин для щеплення для тих громадян, які поки не вакцинувалися", — прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

В цылому на боротьбу з Ковыд-19 було передбачено 36 млрд гривень. Майже вся сума витрачена. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що держборг України зріс на мільярди. Через розміщення єврооблігацій на суму 1,25 млрд доларів державний борг України зріс на 20 млрд гривень (або на 1,16 млрд доларів).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини