Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, в яких регіонах України працюють найприбутковіші підприємства
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в яких регіонах України працюють найприбутковіші підприємства

Фінансово найуспішні підприємства держави функіонують в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях

29 червня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Держстат України опублікував дані з чистого прибутку-збитку великих і середніх підприємств України за I квартал поточного року. Загалом, за січень-березень 2021 року 71,6% підприємств великого і середнього бізнесу отримали позитивний фінансовий результат у розмірі 176,8 млрд грн прибутку, а ось 28,4% українських компаній виявилися збитковими. Сукупно, великі і середні підприємства країни отримали 133.5 млрд грн чистого прибутку.

Стало відомо, в яких регіонах України працюють найприбутковіші підприємства

Регіони України з найприбутковішими підприємствами-2021, фото з відкритих джерел

Якщо оцінювати успішність господарювання великого і середнього бізнесу за абсолютними показниками, то найкращі результати продемонстрували підприємці міста Києва (на який припадає 43,5% усього чистого прибутку усіх підприємств України або 58 млрд гривень),  Дніпропетровської області (27,0% або 36 млрд грн), Донецької та Полтавської областей. Таким чином на Київ і Дніпропетровщину доводиться понад 70% усіх прибутків великого і середнього бізнесу. Щоправда, не варто забувати, що компанії, зареєстрованї в Києві, по факту нерідко провадять бізнес в інших регіонах України, де і формуються його операційні прибутки. А ось регіонами-невдахи за кінцевим фінансовим результатом підприємств виявилися Вінницька, Луганська, Миколаївська і Чернівецька області, в яких в I кварталі бізнес виявився збитковим.

Водночас, якщо порівнювати регіони за відсотком підприємств, які виявилися фінансово успішними, то перша четвірка лідерів зазнає змін: місто Київ (75,6% суб'єктів господарювання отримали прибутки), Миколаївска, Харківська та Черкаська області (всі області — понад 70%). Дніпропетровщина виявилася лише п'ятою. Такий парадокс можна пояснити, що найбільші за розміром підприємства Миколаївщини і Харківщини "продукують" і найбільші збитки, які неможливо компенсувати прибутками більш дрібних підприємств. А ось найбільший відсоток збиткових підприємств нараховується в Луганській (54,2%), Чернівецькій (44,2%)  і Донецькій (43,8%) областях України. 

Більш детально з фінансовими результатами роботи великих і середніх підприємств України за регіонами можна ознайомитися в таблиці, представленій нижче.

Стало відомо, в яких регіонах України працюють найприбутковіші підприємства - фото 2

Нагадаємо, що в  уряді України нещодавно анонсували кадрові зміни на державних підприємствах. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини