Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, як репутація Маска впливає на інтерес покупців до Tesla
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як репутація Маска впливає на інтерес покупців до Tesla

Пишуть, що Tesla повідомить про слабкі квартальні продажі вже 2 квітня

1 квітня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Кількість  потенційних покупців Tesla в Сполучених Штатах скорочується, що, можливо, пов’язано  з поляризацією особистості  очільника корпорації Ілона Маска, що формує неоднозначну реакцію, інформує  Reuters,  посилаючись  на опитування компанії Caliber.

Стало відомо, як репутація Маска впливає на інтерес покупців до Tesla

Ілон Маск (фото з відкритих джерел)

Зазначають, що тоді, коли Tesla продовжила демонструвати високі темпи зростання продажів в  2023 році, через  агресивне зниження цін, виробник електромобілів, як очікують, проінформує про  невеликі квартальні продажі вже 2 квітня.

"Показник уваги" Caliber до Tesla, наданий ексклюзивно Reuters, впав до 31% у лютому, що менше половини його максимуму в 70% у листопаді 2021 року, коли компанія почала відстежувати інтерес споживачів до бренду. Тільки за січень показник оцінки Tesla впав на 8 відсоткових пунктів.

"Дуже ймовірно, що сам Маск сприяє падінню репутації", – зазначає  очільник компанії Caliber Шахар Зільбершац,  пояснивши, що опитування,  які були проведені фахівцями його компанії, показують, що 83% американців пов'язують Маска з Tesla.

 За прогнозом дослідницької компанії Cox Automotive, загальні продажі електромобілів в Америці виростуть на 15% у першому кварталі цього року. Прогнозується, що продажа Tesla зросте на 3%.

"Уповільнення темпів зростання електромобілів стає уповільненням темпів зростання Tesla", – заявила аналітик Cox Стефані Вальдес Стреті.

 "Неординарна особистість Маска пішла на користь Tesla, оскільки він сприяв боротьбі зі зміною клімату, переосмислюючи автомобілі як стильні електричні комп'ютери на колесах, які можуть перевершити бензинові машини за зовнішнім виглядом, продуктивністю та керованістю", – зазначено в публікації.

Корпорація Tesla досягала стрімкого щорічного зростання продажів більш ніж десять років. Але  останнім часом  мільярдер викликає суперечки, оприлюднюючи свої коментарі та дії, зокрема, його прихильність до Республіканської партії.

В консалтинговій компанії  Brand Finance виявили, що репутація Tesla знизилась  в 2023 році в США, Нідерландах, Франції, Великій Британії та Австралії.  При цьому, її репутація  не постраждала в Китаї, де доступ до новин про компанію та її засновника  міг бути обмежений, та в Німеччині.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Маск пропонує мирні переговори

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини