Головна Новини Бізнес економіка Світовий банк допоможе Україні розробити схему страхування військових ризиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк допоможе Україні розробити схему страхування військових ризиків

Страхування військових ризиків – одна із проблем бізнесу в нинішніх умовах

16 вересня 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

Багатостороння агенція з гарантування інвестицій (Світовий банк) працює над тим, щоб запустити схему страхування військових ризиків в Україні. Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України Данило Гетьманцев у соцмережі Telegram.

Світовий банк допоможе Україні розробити схему страхування військових ризиків

Бізнес зацікавлений у страхуванні воєнних ризиків


За словами Гетьманцева, розробка Агенства дуже важлива для українських виробників та експортерів, “оскільки війна значно посилює ризики невиконання контрактів унаслідок пошкодження виробництв, знищення сировини чи готової продукції”. Все це призводить до зменшення обсягів замовлень для бізнесу в Україні. Страхування військових ризиків дозволить значно знизити побоювання замовника. При цьому кошти на цю програму для України пропонується акумулювати із трастових фондів. Оголосити про їхнє створення можуть на щорічних зборах Світового банку наступного місяця, припустив Гетьманцев.

Раніше в інтерв'ю виданню "Коментарі" голова правління СК "Престиж" Євген Бридун розповів, що в контексті воєнного часу суттєво збільшились запити на страхування від настання військових ризиків. Крім того, змінилися тенденції в укладанні договорів страхування, зокрема, збільшилася кількість укладених договорів страхування онлайн, зменшилася кількість укладених договорів страхування вантажів, авіа та морським транспортом, проте збільшилася кількість договорів страхування вантажів, що перевозяться наземними транспортними засобами. Разом з тим змінилися страхові суми й війдповідно страхові платежі. Решта умов страхування з початку війни не змінилися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: ">
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини