Головна Новини Бізнес економіка Тариф на передачу електроенергії в Україні зросте більш ніж на 50%
commentss НОВИНИ Всі новини

Тариф на передачу електроенергії в Україні зросте більш ніж на 50%

Тариф «Укренерго» на передачу електроенергії з серпня зросте з 155,4 грн/МВт-год до 240,23 грн/МВт-год

11 липня 2020, 15:54 comments2381
Поділіться публікацією:

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) повинна збільшити тариф на передачу електроенергії НЕК "Укренерго". Повідомляється, що з 1 серпня тариф зросте на 54,6% – з 155,4 грн/МВт-год до 240,23 грн/МВт-год (без ПДВ). Відповідне рішення прийняла НКРЭКУ під час засідання в суботу. Повідомляється, що це потрібно для того, щоб забезпечити наявність коштів у компанії для погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел (через ДП "Гарантований покупець"). Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Тариф на передачу електроенергії в Україні зросте більш ніж на 50%

Спочатку передбачалося, що під час сьогоднішнього засідання тариф піднімуть тільки в 2,1 рази – до 327,97 грн/МВт-год. В той же час НЕК пропонувала підняти тариф до 604,51 грн/МВт-год. Знизити пропозицію за тарифом змогли завдяки тому, що НЕК планує взяти кредит у міжнародних фінансових організацій (МФО), що дозволить знизити единомоментную навантаження на споживачів і паралельно розрахуватися з боргами згідно з підписаним між урядом України і "зеленими" меморандумом.

Керівник НЕК Володимир Кудрицкий розповів, що банки погодяться переглянути умови фінансування, якщо парламент ухвалить законопроекти, завдяки яким можна буде збалансувати ситуацію на ринку, а також зміни Кабінетом міністрів моделі покладання спеціальних зобов'язань.

Раніше "Коментарі" писали, що з-за карантину в Україну значно знизилося споживання електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини