Головна Новини Бізнес економіка Тарифи для людей можуть злетіти в кілька разів: у "Нафтогазі України" попередили споживачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи для людей можуть злетіти в кілька разів: у "Нафтогазі України" попередили споживачів

Це станеться, якщо НКРЕКП не затвердить автоматичне переведення клієнтів в "Газопостачальну компанію "Нафтогаз України"

1 грудня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Після  1 грудня частина споживачів країни може отримувати голубе паливо  за ціною більш як 30 грн за куб,  якщо члени Національної  комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та  сфері комунальних послуг, не  дадуть добро на автоматичне переведення  домогосподарств до  "Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Про це інформує пресслужба ДК "Нафтогаз України".

Тарифи для людей можуть злетіти в кілька разів: у "Нафтогазі України" попередили споживачів

В компанії попередили про збільшення тарифів (фото з відкритих джерел)

Саме державна компанія "Нафтогаз України" направила звернення до НКРЕКП, аби погодити  підключення всіх побутових споживачів "постачальника останньої надії" за умовами базової річної пропозиції. Тоді домогосподарства  отримуватимуть  голубе паливо в осінньо-зимовий період за тарифом природного газу — 7,96 грн/куб.м. Як це оплачують інші українські споживачі.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"  тепер в очікуванні на позитивне рішення регулятора, яке зможе  забезпечити стійкі умови для тисяч домогосподарств, які користуються  голубим паливом.

В оприлюдненому повідомленні зазначено, що у разі відсутності підтримки з боку регулятора з 1 грудня 2021 року постачальник "останньої надії" має зобов’язання  здійснювати постачання голубого палива  всім своїм клієнтам за тарифом, який  розрахованою за формулою. Вона  зазначена в пункті 24 Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії".

В компанії резюмували, що за згадуваним випадком  тариф на голубе паливо може змінювати ціну кожного дня і досягнути понад 30 грн за куб.м.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у "Нафтогазі" натякнули, що з 2024 року українська ГТС може виявитися без газу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини