Головна Новини Бізнес економіка Тіньовий обіг алкоголю продовжує розбурхувати економіку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Тіньовий обіг алкоголю продовжує розбурхувати економіку України

Максимальні відрахування становили понад півмільйона гривень податків

18 грудня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Попри певні позитивні результати від приватизації вітчизняних спиртзаводів, наразі не вдалося кардинально змінити ситуацію із тіньовим обігом алкоголю. Про це в інтерв’ю glavcom.ua повідомив виконувач обов’язків директора державного підприємства "Укрспирт" Сергій Блескун.

Тіньовий обіг алкоголю продовжує розбурхувати економіку України

Тіньовий оборот алкоголю - фото ckp.in.ua

Блескун пояснив, що на сьогоднішній день порахувати загальні надходження від спиртзаводів до бюджетустало важче.

Голова "Укрспирту" зазначав, що в минулому році максимальні відрахування становили більше півмільйона гривень податків. 

"У 2021 році запрацював ринок, і ми вже не маємо консолідованої інформації, скільки уся галузь переказує податків до бюджету: якщо раніше ми були монополією, то зараз кожен сам за себе", – зазначив Блескун.

Посадовець також прокоментував слова голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, який нещодавно повідомляв, що надходження від акцизного збору останніми місяцями збільшились на 18%.

Фахівець ввавжає, що хоч ринок алкогольних напоїв не зростає і податкові надходження збільшуються, то це всерівно не те, що може задовільняти вирішенню проблеми. Як варіант, збільшення податків вдвічі.

Сергій Блескун також нагадав, що підробна горілка може коштувати вдвічі дешевше за підакцизну продукцію. І справа буде не лише в якості спирта. А в складовій вартості пляшки. 

"Акциз у вартості пляшки горілки – 25 грн. Спирт – 9 грн. Пляшка, етикетка, ковпачок (найпростіші) – близько 10 грн. Плюс ПДВ – 20%, фонд оплати праці, логістика, магазинна націнка до 30%", – пояснив керівник "Укрспирту".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини