Головна Новини Бізнес економіка ТОП-5 об’єктів держмайна, яке попри війну подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 об’єктів держмайна, яке попри війну подорожчало найбільше

У червні ФДМ України відновив проведення аукціонів з оренди державного майна

23 грудня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

ТОП-5 державного майна, яке найбільше подорожчало після початку великої війни склали в Фонді державного майна України, пишуть "Коментарі".

ТОП-5 об’єктів держмайна, яке попри війну подорожчало найбільше

Всупереч великій війні, український бізнес продовжує інвестувати в нерухомість

"Попри велику війну, український бізнес впевнений в нашій перемозі. Впевнений в цьому і Фонд держмайна, який в червні відновив проведення аукціонів з оренди державного майна", — запевняють у відомстві.

За фактично пів року десятки українських підприємців зголосилися орендувати державне майно, за яким до 24 лютого закінчилися договори оренди. Результати деяких торгів дивують зростом стартової вартості до реального завершення торгів.

Лідером по зростанню ціни виявився об'єкт в дунайському порту Рені. Як російський окупант розпочав війну в Україні, були заблоковані більшість українських портів. Проте порт Рені продовжив працювати. Під час переукладання договору оренди попередній орендодавець погодився підняти щомісячну плату за складський майданчик в порту на 2,4 млн грн до 2,5 млн грн.

"Наступні три українські компанії можна точно вважати найбільшими оптимістами. Вони орендують приміщення в українських аеропортах, звідки з 24 лютого не виконуються регулярні пасажирські рейси", — кажуть в ФДМ України. Два орендарі в аеропорту “Львів” погодилися підвищити ціни на орендні площі на 38,5 тис. грн до 70 тис. грн і на 20 тис. грн до 23 тис. грн. Вони зайняли друге і четверте місце в ТОР-5.

Третю сходинку зайняв новий орендар одного з приміщень в аеропорту “Бориспіль”. Він зголосився підвищити щомісячну орендну плату, яку сплачував раніше інший орендар, на 27,8 тис. грн до 30,5 тис. грн за державне майно. Замикає ТОР-5 орендар з Харкова. Одна з місцевих підприємець погодилася підвищити плату за приміщення під магазин квітів та подарунків на 19,3 тис. грн до 35 тис. грн.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Фонд державного майна підготував приватизацію морського торговельного порту “Усть-Дунайськ”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини