Головна Новини Бізнес економіка Три країни ухвалили рішення, проти яких виступала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни ухвалили рішення, проти яких виступала Україна

Польща, Словаччина та Угорщина, попри рішення Брюсселя, заборонили український аграрний експорт

15 вересня 2023, 21:47
Поділіться публікацією:

Польща, Словаччина та Угорщина заборонили український аграрний експорт, всупереч рішенню Єврокомісії, яка не стала продовжувати обмеження на постачання українського зерна з 15 вересня. Про це повідомляють "Коментарі".

Три країни ухвалили рішення, проти яких виступала Україна

Зернові

Комісія дійшла висновку, що завдяки обмеженням на український експорт, запровадженим 2 травня 2023 року, ринкові "спотворення" у п'яти державах-членах зникли.

У відповідь на рішення Брюсселя Польща з опівночі продовжить заборону на ввезення українського зерна, незважаючи на рішення ЄК зняти ембарго, заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький.

"Ми не слухатимемо Берлін, ми не слухатимемо Фон дер Ляйєн, Туска чи Вебера! Ми зробимо це, тому що це на користь польського фермера!", — заявив Матеуш Моравецький.

Після цього рішення Угорщина запровадила заборону на імпорт 24 сільськогосподарських продуктів з України. Про продовження заборони на ввезення українського зерна також повідомляє Мінсільгосп Словаччини.

Раніше Україна критикувала такі обмеження українського експорту з боку східноєвропейських країн.

Тим часом, країна НАТО збиватиме російські дрони.

У Росії відповіли на прохання ротації військових в Україні: "Ніхто не повернеться". Погану новину для мобілізованих на війну в Україні повідомили у російській Держдумі.

А експерти розповіли про торги навколо санкцій та зернової угоди . "Росія фактично щодня руйнує нашу портову інфраструктуру, формуючи неможливість для України використовувати свої порти в принципі. На цьому ж фоні країна-агресор наголошує, що може замістити Україну в постачанні зерна країнам Африки – і веде із цього приводу переговори", — каже Данило Монін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини