Головна Новини Бізнес економіка Туреччина затвердила плани розвитку «Каналу Стамбул», який з'єднає Чорне море і Мармурове
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина затвердила плани розвитку «Каналу Стамбул», який з'єднає Чорне море і Мармурове

Будівництво «Каналу Стамбул» стало особливо актуальним на тлі новин про блокування Суецького каналу

28 березня 2021, 20:37
Поділіться публікацією:

Туреччина затвердила плани розвитку величезного каналу на околиці Стамбула, заявив 27 березня міністр навколишнього середовища країни Мурат Курум. Про це повідомляє Hürriyet Daily News.

Туреччина затвердила плани розвитку «Каналу Стамбул», який з'єднає Чорне море і Мармурове

Канал Стамбул

Це сталося через рік після того, як Туреччина провела свій перший тендер на реконструкцію двох історичних мостів в своєму найбільшому місті, де буде проритий 45-кілометровий "Канал Стамбул" (Kanal Istanbul (тур.) — ред.), На підтримку якого виступив президент Реджеп Тайіп Ердоган.

"Ми затвердили плани розвитку проекту "Канал Стамбул" і виставили їх на громадське обговорення. Ми швидко зробимо кроки, щоб створити в нашій країні та священному місті "Канал Стамбул", — написав Курум в Twitter.

Канал з'єднає Чорне море в північній частині Стамбула з Мармуровим морем на півдні міста. За оцінками, його будівництво обійдеться в 75 мільярдів лір (9,2 млрд дол.).

Уряд заявляє, що це полегшить судноплавство по Босфорському протоці, одному з найжвавіших морських проходів в світі, і запобіжить аварії, подібні до тієї, що сталася на цьому тижні на Суецькому каналі, де тривають роботи з переправлення гігантського контейнеровоза, що блокує канал.

Канал викликав критику з боку тих, хто говорить, що він завдасть шкоди навколишньому середовищу і забруднить прісноводні ресурси навколо міста з населенням 15 мільйонів осіб.

Нагадаємо, через несприятливі погодні умови судно Ever Given, яке здійснювало рейс з Китаю в Нідерланди, застрягло в морі. Йдеться про 400-метрове контейнерне судно. Застрягле судно заблокувало рух в обидві сторони, таким чином, зупинивши найбільший у світі морський транспортний потік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини