Головна Новини Бізнес економіка Творець Ethereum йде з криптобізнесу: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Творець Ethereum йде з криптобізнесу: що сталося

Ентоні Ді Іоріо, співзасновник мережі Ethereum, каже, що він припиняє працювати зі світом криптовалют частково через міркування особистої безпеки, але є й інші причини

19 липня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Ентоні Ді Іоріо працює в службі безпеки з 2017 року і говорить, що хтось постійно його переслідує, куди б він не пішов. Найближчими тижнями він планує продати Decentral Inc. і переорієнтуватися на філантропію та інші підприємства, не пов'язані з криптографією. Канадець розраховує з часом розірвати зв'язки з іншими стартапами, з якими він пов'язаний, і більше не планує фінансувати блокчейн-проєкти.

Творець Ethereum йде з криптобізнесу: що сталося

Безпека одного з творців Ethereum під загрозою

Ще у 2013 році Ді Іоріо став співзасновником Ethereum, який став "домом" для багатьох найгарячіших криптопроєктів, особливо в області децентралізованих фінансів, що дозволяють людям брати у борг, позичати й торгувати один з одним без посередників, таких як банки. Ефіріум, рідний токен мережі, має ринкову вартість близько 225 млрд дол.

Він здійснив фурор у 2018 році, купивши найбільший і один з найдорожчих кондомініумів у Канаді, заплативши за нього частково електронними грошима. Ді Іоріо придбав триповерховий пентхаус за 22 млн дол. у готелі St. Regis Residences Toronto, колишньому Trump International Hotel & Tower у діловому центрі міста.

Останніми роками Ді Іоріо зайнявся венчурним інвестуванням і консультуванням стартапів. Деякий час він також був головним цифровим директором Торонтської фондової біржі. У лютому 2018 року Forbes його статки оцінювалися в 1 млрд дол. З того часу ціна ефіру зросла більш ніж удвічі.

Decentral — це інноваційний центр, який базується в Торонто, і компанія з розробки програмного забезпечення, орієнтована на децентралізовані технології, а також виробник Jaxx — гаманця цифрових активів, який у цьому році зібрав близько 1 млн клієнтів.

Ді Іоріо сказав, що поговорив з деякими потенційними інвесторами та вважає, що стартап буде оцінений у сотні мільйонів. Він розраховує продати компанію за фіат або акції іншої компанії — не крипто.

Раніше "Коментарі" писали, що СБУ викрила найбільшу криптоферму в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини