Головна Новини Бізнес економіка У ЄС розповіли, коли випустять цифрове євро
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС розповіли, коли випустять цифрове євро

Представник Європейського центробанку вважає, що цифрове євро з'явиться не раніше 2023 року

18 травня 2022, 16:59
Поділіться публікацією:

Європейський центральний банк може випустити цифрову валюту CBDC до 2026 року. Про це у своєму виступі у Національному коледжі Ірландії заявив представник правління ЄЦБ Фабіо Панетта, повідомляє ForkLog. За його словами, це дуже складний проект, якого раніше ніколи не було.

 У ЄС розповіли, коли випустять цифрове євро

В ЄЦБ вважають, що підготовку до запуску цифрового євро завершать до 2023 року. Фото: Pixabay

"У мене є невеликий оптимізм, що за чотири роки ми будемо готові",  розповів Панетта.

Він наголосив, що підготовку до запуску цифрового євро завершать до 2023 року. У той же час, країни Євросоюзу повинні дотримуватись термінів – для тестування CBDC до її повноцінної інтеграції у фінансову систему у них буде три роки.

Чиновник зазначив, що цифровий актив допоможе зберегти довіру до фіату, "забезпечити роль грошового якоря в цифрову епоху" та роль, яку він втратив через помилкову грошово-кредитну політику, що проводиться у різних країнах.

"Він (цифровий євро – "Коментарі") був би надійним платіжним засобом, розробленим у суспільних інтересах. І це збереже співіснування суверенних та приватних грошей, які досі добре служили нам", – заявив Панетта.

Крім цього, він назвав P2P-платежі "першим випробувальним полігоном" для нової технології", а стейблкоїн UST  "уразливими стабільними монетами, які не можуть бути гарантовано погашені в будь-який час".

Нагадаємо, за інформацією заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, криптовалютна індустрія в Україні за минулий рік зросла в п'ять разів. Зокрема, у бізнес, пов'язаний із технологіями блокчейн, венчурні інвестори вклали 33 мільярди доларів.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини