Головна Новини Бізнес економіка У Європі рекордно зросли ціни на газ: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі рекордно зросли ціни на газ: названі причини

За тиждень вартість газу зросла на 20 доларів

4 серпня 2020, 13:05 comments1037
Поділіться публікацією:

Спотові ціни на газ в Європі стрімко зростають через сильну спеку. Очікується, що температура повітря найближчим часом буде вищою за середні показники, а це, своєю чергою, спровокує зростання використання енергії для охолодження повітря. Про це пише "Інтерфакс-Україна"

У Європі рекордно зросли ціни на газ: названі причини

Вчора, 3 серпня, вартість газу на головному майданчику Європи — голландській TTF — зросла до 79 дол. За тисячу куб. м, при цьому протягом минулого тижня ціни на газ не підіймалися вище 59 дол. за тис. куб. м. Таким чином, нинішні ціни досягли показників середини квітня нинішнього року.

Експерти розповіли агентству Bloomberg, що ще одним фактором, який впливає на вартість газу в Європі, стали низькі поставки з Норвегії та СПГ. Крім того, то думку експертів ринку, ринковий попит починає долати шок пандемії коронавірусу.

Відзначимо, що з початку серпня Україна в 1,5 раза наростила імпорт газу з європейських країн. Постачання перевищило 100 млн кубометрів на добу: в тому числі понад 40 млн куб. м склав фізичний реверс зі Словаччини та понад 60 млн куб. м — віртуальний реверс на словацькому напрямку (на експортному транзитному потоці російського газу).

На газовому хабі в австрійському Баумгартені, куди газ потрапляє через територію нашої країни, він подорожчав до 92 дол. за тисячу кубометрів. При цьому протягом минулого тижня вартість газу в середньому знаходилася на позначці в 76 дол. За тисячу кубів.

Раніше "Коментарі" писали, що в липні 2020 року гуртова ціна на газ для потреб населення України , виробників тепла для населення та інших захищених споживачів, яким НАК "Нафтогаз України" поставляє газ в рамках публічних спеціальних зобов'язань (ПСО), зросла до 2, 3 грн за кубометр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини