Головна Новини Бізнес економіка У Кабміні прокоментували зростання цін на основні продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні прокоментували зростання цін на основні продукти

Зміни в ціновій політиці уряд відстежує щодня

10 березня 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Представники українського уряду постійно вивчають зміни в цінових діапазонах найпопулярніших груп товарів. Про контроль за зростанням цін згадав у своєму виступі на засіданні Кабінету міністрів 10 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Кабміні прокоментували зростання цін на основні продукти

Уряд слідкує за цінами на продукти. Фото із відкритих джерел

За словами глави уряду, існує кілька об'єктивних і суб'єктивних чинників, що впливає на зміни вартості основних продуктів. Серед останніх Шмигаль зазначив кілька маніпуляцій, а також спроб монопольних компаній вступити в змову.

Також прем'єр-міністр зазначив, що уряд веде переговори з основними виробниками так званих соціальних товарів і представниками торговельних мереж, щоб збільшити попит. На думку Шмигаль, це допоможе в кінцевому підсумку привести ціни до балансу. Правда, конкретних дат поки не прозвучало.

В цілому ж чиновник вважає, що Україні варто придивлятися не стільки до механізму регулювання цін, а звернутися до більш довгострокового пріоритету. Таким, за словами Дениса Шмигаль, є збільшення соціальних стандартів.

Варто відзначити, що незважаючи на пильну увагу влади, цінова політика в українських магазинах продовжує змінюватися в бік зростання. Як уже повідомляли "Коментарі", в лютому вартість багатьох популярних товарів значно збільшилася. Серед бакалії найбільше подорожчала соняшникова олія — на 15,98% в середньому в порівнянні з січнем 2021 року. Піднялися ціни також на цукор і борошно: на 6,14% і 4,50% відповідно. На більше, ніж 7%, в Україні за минулий місяць подорожчало м'ясо. Незначне зниження ціни продемонстрували хіба що ковбаси — на 0,02%.

Також на порталі можна дізнатися, з якої причини в найближчі місяці вартість яблук може збільшитися втричі. Передбачувана ціна за кілограм цих фруктів — близько 75 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Влад

10 березня 2021, 21:32

Хай пан ШМИГАЛЬ поясне усій Громаді України, коли на державному рівні Кабінетом Міністрів буде ухвалено та визначено і затвердженно поняття «ринкова поведінка у внутрішній торгівлі» для усіх галузей промисловості та особливо для торгових підприємств, маркетів, супер-маркетів та магазинів усіх форм власності, котрі проводять свою діяльність з націнкою на товар від 100-500%...???!!! Торгаші і бариги, котрі цілий час балаболять про європейські ціни при мізерних Українських зарплатах та пенсіях і мовчать про «ринкову поведінку у внутрішній торгівлі», яка діє у всій Європі і за котрою дуже жорстко слідкують уповноважені ДЕРЖАВНІ ІНСПЕКЦІЇ і не даючи нікому спуску, особливо де йдеться про якість та терміни придатності харчової продукції та забезпечення продуктами харчування громадян цих держав.!!! Оце культура торгівлі...!!! А в Україні відсутня повністю культура торгівлі, культура виконання Законів України, культура Верховенства Права та культура виконання будь яких НОРМАТИВНИХ АКТІВ котрі Ухвалені Урядом держави, усіма баригами "неринкової економіки та бізнесу в Україні" котрий покривають такі самі бариги в УРЯДІ ДЕРЖАВИ...!!!


Новини