Головна Новини Бізнес економіка У Ліхтенштейні заборонили реєструвати трастові компанії, пов'язані з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ліхтенштейні заборонили реєструвати трастові компанії, пов'язані з РФ

Санкційні заходи забороняють громадянам та резидентам РФ реєструвати трасти на території цієї країни, а громадянам Ліхтенштейну обслуговувати ці трасти

3 травня 2022, 17:24
Поділіться публікацією:

2 травня влада князівства Ліхтенштейн приєдналася до п'ятого пакету санкцій Європейського союзу проти Росії, який передбачає заборону створення трастів та інших видів довірчої власності для громадян Російської федерації.

У Ліхтенштейні заборонили реєструвати трастові компанії, пов'язані з РФ

Князівство Ліхтенштейн. Фото: Pixabay

Згідно з постановою, опублікованою на урядовому порталі Ліхтенштейна, заборонено надавати послуги трастів або аналогічних юридичних угод, у яких російські громадяни, фізичні чи юридичні особи, які проживають у РФ, діють як довірені особи чи бенефіціари.

Так, забороняється діяти або дозволяти іншим діяти як довірена особа, кандидат, директор, секретар або в аналогічній якості для відповідного трасту або подібної організації, яка пов'язана з РФ.

Для нових ділових відносин заборона діє з набрання чинності рішенням уряду Ліхтенштейна.

При цьому керівництво Ліхтенштейну встановило перехідний період до 29 травня, під час якого можуть надаватись певні послуги.

Водночас, вони можуть стосуватися лише дій, пов'язаних із припиненням існуючих ділових відносин.

Крім цього, стало відомо, що Європейський Союз планує затвердити шостий пакет санкцій проти Росії на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ, повідомляє агентство Reuters.

Санкції включатимуть потенційне ембарго на покупку російської нафти – захід, який позбавить Москву великого потоку доходів.

Засідання Ради ЄС заплановане на 10 травня та 16 травня 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", деякі країни офіційно визнали воєнні злочини Росії в Україні геноцидом. Разом з Естонією та Латвією таке саме рішення схвалила і Канада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини