Головна Новини Бізнес економіка У Миколаєві чиновники розтратили близько 20% цільового фонду охорони навколишнього середовища - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Миколаєві чиновники розтратили близько 20% цільового фонду охорони навколишнього середовища - ЗМІ

Гроші витрачені на голубів, міські екологічні читання, медіа-проект та інвентаризацію дерев у парках

28 січня 2021, 11:52
Поділіться публікацією:

У Миколаєві чиновники розтратили не за призначенням понад 2 млн грн з 12 млн грн, що надійшли до цільового фонду охорони навколишнього середовища протягом 5 років — з 2016 по 2020 рр. Про це йдеться в розслідуванні "ЕкоПолітика" — нової медіаплатформи про екологічну політику України.

У Миколаєві чиновники розтратили близько 20% цільового фонду охорони навколишнього середовища - ЗМІ

Куди пішли кошти з цільового фонду охорони навколишнього середовища в Миколаєві. Фото з відкритих джерел

Як відомо, місцеві цільові фонди з охорони навколишнього середовища наповнюються за рахунок екоподатку, проте використання цих коштів майже не контролюється, пише видання.

За даними "ЕкоПолітики", в Миколаєві протягом 5 років близько 90 тис. грн витратили на проведення виставки і випуску голубів. Приблизно 250 тис. грн витрачено на проведення "міських екологічних читань" — щорічного заходу в міській бібліотеці, причому в 2015-2017 рр. сума на захід становила 49 999 грн, можливо, щоб уникнути тендерних процедур.

З 2016 по 2020 рр. 430 тис. грн витрачено на медіа-проект "Екологічний патруль" — створення відеоматеріалів і сюжетів про охорону навколишнього середовища в ефірі ТРК "МАРТ".

Також міське керівництво за 5 років витратило 1,2 млн грн або десяту частину від надходжень коштів до цільового фонду на "інвентаризацію насаджень в парках і лісопаркових зонах", хоча це пряме завдання комунальних підприємств, що відповідають за озеленення міста, вказується в матеріалі "ЕкоПолітики" .

Відзначимо, у Верховній Раді зареєстровано близько 10 законопроєктів, спрямованих на підвищення "екоподатку", а також забезпечення його цільового використання та впровадження європейських принципів модернізації української промисловості.

Нагадаємо, в Миколаєві сталася скандал через закупівлю тролейбусів: хто переміг у тендері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини