Головна Новини Бізнес економіка У Мінекономіки пообіцяли розширити програму доступних кредитів "5-7-9"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки пообіцяли розширити програму доступних кредитів "5-7-9"

Уряд придумує нові способи підтримати українських підприємців

12 листопада 2020, 16:32
Поділіться публікацією:

З введенням нових обмежень — карантину "вихідного дня", український бізнес завив. Підприємці, а особливо малий і середній бізнес, вже заявили про критичний стан. Влада вирішила своєрідним чином підтримати економіку і запропонувала замість компенсацій за закриття закладів на вихідних, доступні кредити. Правда, в програму кредитування під низький відсоток потрапляли не всі, так що новий хід від уряду полягає в розширенні програм в стилі "давати в борг". З такою заявою виступили в Міністерстві економічного розвитку.

У Мінекономіки пообіцяли розширити програму доступних кредитів "5-7-9"

Так, відомство планує "максимально адаптувати" програми підтримки під потреби та запити бізнесу.

В рамках вдосконалення програми "5-7-9" розглядаються такі пропозиції, як: розширення кола учасників через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств; можливість застосовувати дохід підприємства за звітний період 2020 року; питання застави та введення портфельних гарантій (до 80% кредиту буде покриватися державою) ослаблення умов для фонду оплати праці та чисельності персоналу.

На програму "часткове безробіття" в умовах нового карантину імовірно виділять 80 млн грн. Метою автори програми бачать допомогу власникам бізнесу у виплаті зарплат, щоб зберегти робочі місця.

І щоб не стояти на місці, чиновники вирішили створити міжвідомчу групу, яка об'єднає представників декількох міністерств — Мінекономіки, Мінфіну, комітету ВР. Туди ж повинні увійти та представники бізнесу.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці виходять на масові протести через введення карантину на вихідні. У Рівненській області протестуючі перекрили трасу Київ-Чоп. Підприємці заблокували частину дороги, постійно рухаючись на пішохідному переході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини