Головна Новини Бізнес економіка У Мінфіні озвучили «вартість» одного місяця війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні озвучили «вартість» одного місяця війни

Верховна рада підтримала зміни до держбюджету, якими збільшено витрати на військові потреби

29 березня 2023, 16:33 comments1164
Поділіться публікацією:

Держбюджет України отримує 80 млрд гривень доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд гривень на місяць. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, пишуть "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Європейської бізнес-асоціації (ЄБА). 

У Мінфіні озвучили «вартість» одного місяця війни

Під час зустрічі із членами ЄБА Марченко сказав, що минулого тижня Верховна рада підтримала зміни до держбюджету, якими збільшено витрати на військові потреби. За словами міністра, цього року важливо зібрати заплановані податки, проте кардинальних податкових змін не заплановано.

"Було проведено колосальну роботу та, як результат на зустрічі з ЄБА, узгоджено програму підтримки від МВФ на 4 роки, хоча, дискусії були складними. Програма відрізняється від попередніх, адже вперше МВФ запровадив програму для воюючої країни. Найближчим часом очікується фінальне рішення Ради директорів Фонду щодо програми розширеного фінансування. А перший транш фінансування від МВФ очікується вже весною. У програмі передбачається два етапи – під час воєнного стану та направлений на відновлення. На першому етапі передбачаються заходи фіскально-монетарного характеру, другий включає зміни та реформи щодо відновлення та інтеграції до ЄС", — наголосив Сергій Марченко.

Своєю чергою, голова податкового комітету парламенту Данило Гетьманцев під час телемарафону заявив, що в Україні планують повернути довоєнні податки та перевірки бізнесу з 1 липня 2023 року.

“Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону, це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни”, — сказав він.

Гетьманцев повідомив, що конкретно пропонується скасування 2% податку з обороту, який було запроваджено навесні минулого року та є альтернативою загальній системі оподаткування.

“Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його потрібно скасовувати з 1 липня”, — сказав депутат.

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що з початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні 11,7 млрд євро макрофінансової допомоги.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Данія створює фонд підтримки України на 7 мільярдів данських крон ($1,01 мільярда) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як зупинити рашистське "криваве доміно".

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

українець

31 березня 2023, 14:38

в українських міністрів погано з рифметикою Держбюджет України отримує 80 млрд гривень доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд гривень на місяць. Країна існує в борг. Я не дивуюсь таким міністрам. Тому то 2 спроба України стати державою в повному розумінні цього слова потихеньку првалюється, 95 квартал може завершити цю спробу раніше ніж розвалиться раша. Одним словом охєрєнні спєци правять балом.По аналогії з фільмом "в бій ідуть одні старики" якщо капітана призначити комполка "весь полк будет певучим...". Держава стала театральною сценою для спеців шоу-бізнеса із 95 кварталу. У фільмі полк "певучим" стане у нас клоунада продовжується. І це при такому фінансовому забезпеченні віна до побєдного конца? А який це кінець????????

Евгений

30 березня 2023, 09:11

Смерть Зеленскому! Смерть всей этой жидовне! В Магадан их всех

Партия 5.10

30 березня 2023, 02:59

Так может воровать меньше надо всей этой сраной Зеленой шлаебени ? Может надо просто всю эту власть на фронт послать в один конец, а то присосались к шее народа - никакого минфина на всю эту дрянт никогда не хватит !

Oleg

30 березня 2023, 01:15

How we can pay to Ukraine from US? We have transfer about 3 billions USD but revenue of Ukraine blocks our transaction. Someone can help?


Новини