Головна Новини Бізнес економіка У МВФ хочуть надати країнам, що розвиваються, більше фінансування
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ хочуть надати країнам, що розвиваються, більше фінансування

Глава МВФ в п'ятницю закликала розвинені економіки надати більше ресурсів країнам з низьким рівнем доходу, попередивши про появу «великої розбіжності» в глобальному зростанні, яке може поставити під загрозу стабільність і спровокувати соціальні заворушення на довгі роки

6 лютого 2021, 14:09
Поділіться публікацією:

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва в п'ятницю, 5 лютого, заявила журналістам, що 50% країн, що розвиваються ризикують ще більше відстати, що викликає побоювання з приводу стабільності і соціальних заворушень. Про це пише Reuters.

У МВФ хочуть надати країнам, що розвиваються, більше фінансування

Щоб уникнути великих проблем, вона сказала, що багаті країни і міжнародні інститути повинні скинутися більше. Вона також настійно закликала країни з великою заборгованістю домагатися реструктуризації боргу швидше раніше, ніж пізніше, і стимулювати умови для зростання. За словами Георгієвою, зниження рівня життя в країнах, що розвиваються значно ускладнить досягнення стабільності і безпеки для решти світу.

Георгієва сказала, що розвинені країни витратили в середньому близько 24% ВВП на заходи підтримки під час пандемії, в порівнянні з 6% на ринках, що розвиваються і 2% в країнах з низьким рівнем доходу.

Крім того, вона зазначила, що зусилля по вакцинації були нерівномірними, а бідні країни зіткнулися з величезними труднощами, навіть коли офіційні фонди розвитку скорочувалися.

Тільки одна країна в Африці — Марокко — початку вакцинацію своїх громадян, сказала вона, пославшись на серйозну заклопотаність з приводу зростання смертності в багатьох африканських країнах.

За її словами, прискорення вакцинації може додати 9 трильйонів доларів в світову економіку до 2025 року, причому 60% пільг підуть країнам, що розвиваються.

Георгієва сказала, що вона все ще працює з акціонерами МВФ, щоб заручитися підтримкою для нового розподілу власної валюти МВФ, або спеціальних прав запозичення (СПЗ), які могли б надати ресурси біднішим країнам. Вона отмеает, що МВФ завершує періодичний огляд довгострокових потреб у ліквідності, які можуть виправдати новий розподіл СПЗ, але не повідомила ніяких подальших подробиць.

Раніше "Коментарі" писали, що у Верховній Раді розповіли про те, коли Україна зможе віддати всі борги Міжнародному валютному фонду і позбутися від кредитної залежності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини