Головна Новини Бізнес економіка У «Нафтогазі» розповіли, скільки газу залишилося в ПСГ після опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Нафтогазі» розповіли, скільки газу залишилося в ПСГ після опалювального сезону

Перші обсяги газу вже надійшли у сховища в 2021 році

1 травня 2021, 16:03 comments1065
Поділіться публікацією:

Україна почала сезон закачування газу в підземні газові сховища (ПСГ). Так, першим поповнювати свої запаси початоло Більче-Волицьке-Угерське ПСГ, яке в першу добу закачало 320 тис. куб. м газу.

У «Нафтогазі» розповіли, скільки газу залишилося в ПСГ після опалювального сезону

Запаси газу в ПСГ

У "Нафтогазі" опалювальний сезон 2020-2021 рр називають одним із найтриваліших періодів відбору газу зі сховищ. У ПСГ залишилося 15,1 млрд куб. м газу — починаючи з жовтня минулого року відібрали 13,2 млрд куб. м блакитного палива.

Дані не враховують Вергунського ПСГ, яке знаходиться на тимчасово непідконтрольній території.

Нагадаємо, в уряді розраховують, що постачальники знизять річну ціну на газ для населення в літній період. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, уряд очікує, що "Нафтогаз" й інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт, оскільки вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку і боротися за споживача. Саме конкуренція повинна підштовхнути постачальників газу знизити тарифи. За словами Шмигаль, річний продукт — це стабільність і можливість чітко розуміти, а також прогнозувати свої витрати.

Нагадаємо, що газопостачальні компанії в Україні оприлюднили річні тарифи на газ в Україні на період з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року. Інтернет-видання "Коментарі" підготувало інфографіку, в якій можна дізнатися річну ціну на газ у того чи іншого постачальника.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів запропонував деякі зміни, які допоможуть знизити тарифи на опалення до 10%.

Крім того, підприємства, які замість газу на виробничих потужностях спалюють виключно дрова (біопаливо), пропонують звільнити від податку на викиди вуглекислого газу.

У матеріалі нашого видання можна дізнатися, як така пропозиція може вплинути на країну і населення в економічному плані та чи зможе перехід на біопаливо зробити Україну менш залежною від імпортного газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини