Головна Новини Бізнес економіка В НБУ розповіли, коли будуть готові продати "ПриватБанк"
commentss НОВИНИ Всі новини

В НБУ розповіли, коли будуть готові продати "ПриватБанк"

Також Нацбанк висунув умови для майбутніх покупців

7 травня 2021, 15:04
Поділіться публікацією:

Національний Банк України (НБУ) офіційно повідомив, що готовий приступити до продажу "ПриватБанку" після стабілізації кризової економічної ситуації в країні, яку викликала епідемія коронавірусу. Про це повідомила пресслужба НБУ у відповідь на запит hromadske.

В НБУ розповіли, коли будуть готові продати "ПриватБанк"

"ПриватБанк" - фото з відкритих джерел

Зокрема, працівники Нацбанку заявили, що виведення державних капіталів із банків почнеться відразу після стабільного відновлення економіки України, яка передбачає реальне зростання державного ВВП протягом двох кварталів поспіль.

Однак фінансисти не можуть назвати навіть приблизної дати поліпшення економічної ситуації в країні, адже у першому кварталі 2021 року, як і прогнозувалося, вітчизняна економіка продовжила своє падіння.

Також в НБУ озвучили вимоги до покупців, за якими держава зможе розуміти конкретних осіб, які хочуть інвестувати в банківську структуру.

Повідомляється, що майбутній інвестор повинен мати "бездоганну ділову репутацію, задовільний фінансовий / майновий стан і прозору структуру власності".

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України у 2019 році заявило про денаціоналізацію "ПриватБанку". Таке рішення мотивували стратегією розвитку банку, яка була затверджена у 2016 році. Документ, зокрема, передбачав, що після п'яти років націоналізації фінансову структуру знову відправлять на приватизацію.

Уже в листопаді 2019 року колишній власник "Привату" український олігарх Ігор Коломойський заявив, що найближчим часом поверне банк собі.

У січні ж 2020 року Нацбанк виграв у Коломойського по зобов'язаннях "ПриватБанку" 24 процеси на загальну суму 136 млрд гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини