Головна Новини Бізнес економіка У Раді планують запровадити конкурси на керівні посади Митниці та Податкової
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді планують запровадити конкурси на керівні посади Митниці та Податкової

Очільників відомств обиратимуть на відкритих конкурсах

20 лютого 2023, 17:05
Поділіться публікацією:

До конкурсів на посади керівників Митниці та Податкової в Україні залучатимуть міжнародних експертів. Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України Ярослав Железняк у соцмережі Telegram. 

У Раді планують запровадити конкурси на керівні посади Митниці та Податкової

Фото: https://www.gettyimages.com/


“Отримав доручення від голови Комітету Д. Гетьманцева підготувати законодавчі зміни щодо: процедури обрання очільників Митниці та Податкової на відкритих конкурсах з залученням міжнародних експертів (за прикладом НАБУ, САП, НАЗК), проведення переатестації посадових осіб митних та податкових органів”, — написав він. 


Железняк повідомив, що депутати беруть доручення керівництва комітету до виконання та в найближчий час почнеться формування та реєстрація цих законодавчих ініціатив.


Раніше видання писало, що Тимчасова слідча комісія провела дослідження щодо Бюро економічної безпеки. На основі цього аналізу податковий Комітет ВРУ визнав роботу БЕБ незадовільною. Серед головних пропозицій — витребувати звіт Директора БЕБ за 2021 рік; вжити відповідні кадрові заходи з метою перезавантаження роботи БЕБ. Тепер відомство, яке займається запобіганням економічним злочинам проти держави, має виконати три основні пункти: перезавантаження керівництва БЕБ шляхом проведення нового конкурсу на зайняття посад вищого керівництва БЕБ за участі в конкурсній комісії міжнародних експертів (за прикладом кращих практик САП, НАБУ, НАЗК); повну переатестацію всіх співробітників, за виключенням адміністративного персоналу, у центральному апараті і територіальних управліннях БЕБ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини