Головна Новини Бізнес економіка У Раді пропонують ввести новий вид пенсій - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді пропонують ввести новий вид пенсій - деталі

Комітет з питань соцполітики і захисту прав ветеранів пропонує виплачувати пенсії "за особливі заслуги"

16 березня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів запропонував Верховній Раді ввести ще один вид пенсій. Даний законопроект №3002а можна переглянути на офіційному сайті ВРУ.

У Раді пропонують ввести новий вид пенсій - деталі

Пенсії в Україні: влада може створити новий вид виплат. Фото: Голос ЮА

Ініціатива передбачає створення та видачу пенсій "за особливі заслуги". Таку виплату рекомендують призначити кільком категоріям громадян. Серед них українці, які нагороджені Почесною Грамотою Верховної Ради або Грамотою ВРУ та громадяни, які отримали Почесну грамоту Президії Верховної Ради Української РСР або Грамоту Президії Верховної Ради Української РСР.

Окрім того, перший заступник голови Комітету Михайло Цимбалюк зазначив, що у даному законопроекті не враховані інші важливі категорії: особи, які зробили вагомий внесок у різних сферах життєдіяльності за час незалежності України та люди, що сприяли забезпеченню прав і свобод громадян, а також розвитку демократії. Цим групам також пропонують призначити виплату "за особливі заслуги".

Проте, поки незрозуміло, буде виплати довічною чи одноразовою. Про суму пенсії також поки мовчать.

Нагадаємо, що деяких українців після перевірки можуть позбавити пенсій через низку причин. Аби не потрапити в неприємну ситуацію, потрібно бути максимально уважним під час оформлення пенсії та заповнення відповідних документів. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у 2021-му році планується провести три етапи підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів. Подробиці дивіться в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Татьяна

16 березня 2021, 12:40

А вы бы занялись пенсиями по инвалидности. Половина инвалидов липовых. Да в первую очередь проверить всех чиновников и членов их семей, а также работников налоговой нынешних и бывших, членов их семей. А может ли человек быть инвалидом и работать на 3-х работах? Посмотрите внимательно декларации. Как такое может быть? А что, народ, который задыхается от налогов просит вас назначить еще эти "специальные" пенсии для заведомо известно кого? Вы когда о людях будете думать? Мы уже стали посмешищем для всего мира. Вопросы для референдума: 1. Хотите ли вы, чтобы в Украине разница между самой большой и самой маленькой пенсией была не более, чем в 3 раза (пенсия есть пособие по старости или по инвалидности)? 2. Хотите ли вы, чтобы предприятия, которые вам давали в собственность по ваучерам вернулись в государственнцю собственность?

Татьяна

16 березня 2021, 12:29

Очередное поле для коррупции. В нашей стране этого делать категорически нельзя. Наоборот, нужно сделать как в Европе, чтобы самая большая и самая маленькая пенсии не отличались больше, чем в 3 раза. А это сделать слабо? Вы наши рулевые и флагманы, только рулите все не туда.


Новини