Головна Новини Бізнес економіка У січні техногіганти скоротили рекордну кількість працівників
commentss НОВИНИ Всі новини

У січні техногіганти скоротили рекордну кількість працівників

Українські айтівці, які працюють у глобальних компаніях у міжнародних офісах, втрачають роботу нарівні з іншими спеціалістами.

31 січня 2023, 11:42
Поділіться публікацією:

Перший місяць нового року вже став рекордним за кількістю скорочених працівників. 68 500 людей втратили роботу. Про це пише Telegram-канал "Про бізнес, стартапи, ІТ". 

У січні техногіганти скоротили рекордну кількість працівників

Фото з відкритих джерел


Зазначається, що в Україні представництва мають до двох десятків світових технологічних компаній, серед них SAP, Microsoft, Google, Vimeo. При цьому не всі з них мають R&D-центри в нашій країні.


Утім до України світова хвиля скорочень ще не докотилася, вважає керуюча партнерка рекрутингової агенції CNA International IT Таїсія Млюзан. Мовляв, масштабні звільнення IT-гравці ще в принципі не розпочинали, але є вірогідність, що вони стартують у лютому 2023-го й триватимуть увесь рік.


Як відомо, корпорація Microsoft має намір скоротити близько 11 тисяч працівників або 5% штату. Оптимізація торкнеться інженерних та айчар-підрозділів. Ці процеси пов’язані з уповільненням попиту на цифрові послуги та погіршенням світових економічних перспектив.


Звільнення працівників в Amazon стартували минулого року і торкнулися переважно розробників цифрового помічника Alexa та смарт-колонок Echo. Скорочення продовжаться у 2023 році. Очікується, що без роботи опиняться 18 тисяч працівників. Хоча раніше техногігант планував звільнити близько 10 тисяч осіб, які займають корпоративні та технологічні посади.


У Google повідомляли про скорочення близько 6% робочих місць. Це 12 тисяч співробітників. Звільнення торкнуться всіх команд, хоча деякі відділи, зокрема, відповідальні за рекрутинг і корпоративні функції, зазнають оптимізації більшою мірою. Зазначається, що співробітникам в США вже розіслали відповідні повідомлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини