Головна Новини Бізнес економіка У «Слузі народу» хочуть ліквідувати ще одне відомство: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слузі народу» хочуть ліквідувати ще одне відомство: деталі

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пропонує закрити Національне агентство з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

22 лютого 2023, 22:38
Поділіться публікацією:

Передати заарештовані активи нардеп пропонує Фонду держмайна, при цьому діятиме відкритий реєстр для конкурентного продажу. Про це він сказав під час брифінгу, пише "Інтерфакс Україна".

У «Слузі народу» хочуть ліквідувати ще одне відомство: деталі

АРМА


За словами глави політсили "Слуга народу" в парламенті, Агентство створювалося для лібералізації візового режиму з ЄС, а натомість "перетворилося на закритий міжсобойчик, де багато заарештованих активів, все непрозоро". Відкритий реєстр зробить заарештовані об’єкти доступними, сказав Арахамія. 


Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія раніше розказав, що у Верховній Раді тривають дискусії щодо майбутнього Бюро економічної безпеки, адже у депутатів є багато питань щодо роботи відомства. За його словами, 

щодо БЕБ є різні підходи. Частина нардепів пропонує його ліквідувати. Частина – реформувати. Обида табори визнають, що орган працює неефективно. Сам Арахамія схиляється до варіанту з ліквідацією. За словами Арахамії, створюючи БЕБ, були очікування, що замість економічних департаментів СБУ та інших силових структур з’явиться орган з акцентом на аналітичну функцію. Натомість отримали "департамент обшуків". 


Раніше ми писали, що голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев вважає митницю найслабшим місцем після Бюро економічної безпеки з-поміж усіх фінансових органів. Із запланованих 528,3 млрд гривень до державного бюджету-2022 надійшло 300,8 млрд гривень митних платежів. Тобто виконання плану становить 56,9% ( -227,5 млрд. грн).


Нещодавно в Раді роботу БЕБ визнали незадовільною.


Джерело: https://interfax.com.ua/news/economic/893187.html



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

22 лютого 2023, 23:29

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини