Головна Новини Бізнес економіка У яких регіонах концентруються безробітні та "трудоголіки" України (таблиці)
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких регіонах концентруються безробітні та "трудоголіки" України (таблиці)

Найбільша концентрація безробітних спостерігається на Донбасі, найменша - у великих індустріальних регіонах

30 червня 2021, 10:58 comments2037
Поділіться публікацією:

Держстат оприлюднив дані з рівня безробіття в Україні в I кварталі 2021. В середньому кожен десятий українець старше 15 років не мав роботи. 

У яких регіонах концентруються безробітні та "трудоголіки" України (таблиці)

Безробіття в Україні, фото з відкритих джерел

Найбільша концентрація безробітних (не були працевлаштовані й не провадили підприємницької діяльності) була зафіксована на підконтрольних Україні прифронтових Донецькій і Луганській областях — 16,4% і 16,3% осіб працездатного віку. Також високий рівень безробіття спостерігався у Кіровоградській, Полтавській, Волинській і Чернігівській областях. 

А ось найбільша концентрація "трудоголіків" і відповідно "найменша" — безробітних спостерігалася на початку року в регіонах, що мають міста-мільйонники — Київ і Київська область (лише 8,0% і 7,9% осіб працездатного віку були безробітними), Харківська (7,4%), Одеська (8,1%) і Дніпропетровська області (10,2%), а також західні області — Львівська (8,3%) та Івано-Франківська (9,9%). Це якщо аналізувати за відсотком безробітних (докладніше дивись таблицю 1).

Таблиця 1. Рівень безробіття населення (за методологією МОП) по регіонах у 2021 році. Дані Держстат.

Проте, враховуючи дані Держстату лише по відсотку офіційно зайнятих трудовою діяльністю, то ТОП-регіонів українських "трудоголіків" дещо інший. Рівень зайнятості населення працездатного віку у I кварталі цього року становив 64,6%. При цьому, попри стереотипи, найбільш зайняте роботою населення концентрувалося у Києві — майже 70% від усієї чисельності працездатних. За столицею розташувалася Харківська — 69,8%, Дніпропетровська — 68,3%, Херсонська — 67,3% і Черкаська області — 67,2%. Найменш схильними до роботи (принаймні, офіційно) були мешканці Волині, Донеччини,  Буковини, Тернопільщини, Закарпаття, Івано-Франківської та Рівненської областей (усі — менш як 60% зайнятих осіб працездатного віку). Докладніше з цифрами зайнятих можна ознайомитися у таблиці 2.

Таблиця 2. Рівень зайнятості населення по регіонах у 2021 році



Нагадаємо, як вже писали "Коментарі", за результатами обстеження робочої сили у першому кварталі 2021 року, кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше становила 15,5 мільйона осіб (48,6% від населення України), а у віці  від 15 до 70 років – 15,4 мільйона осіб (55% від населення країни).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

30 червня 2021, 13:28

Безработными считают всех старше 15 лет? А до какого возраста учатся в школе? До 17-18.


Новини